Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση είτε στην Ισπανία είτε στην Ιταλία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή και του τεχνικού διευθυντή, Τάκη Φύσσα με τον Μαρσέλο Μπιέλσα ούτως ώστε να γίνει συγκεκριμένη κουβέντα γύρω από το οικονομικό σκέλος, αλλά και συζήτηση πάνω στο αγωνιστικό πλάνο της «γαλανόλευκης».

Επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα

Στην πρώτη αναγνωριστική επαφή προ ημερών οι δύο πλευρές τα είπαν τηλεφωνικά σε πολύ καλό κλίμα με τον πρώην προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο να μιλάει κολακευτικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εκφράζοντας την επιθυμία του να έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τα στελέχη της Εθνικής και να πάρει μια γεύση από την καθημερινότητα στην Αθήνα.

Το καθοριστικό σημείο της υπόθεσης είναι το οικονομικό και κατά πόσο θα υπάρχει κοινή συνισταμένη στο συμβόλαιο του 58χρονου τεχνικού. Η ομοσπονδία θα προτείνει στον Μαρσέλο Μπιέλσα ετήσιες αποδοχές περίπου 700.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας θα καρπωθεί πριμ, το οποίο θα φτάνει τα 250.000 ευρώ. Υπάρχει μία πληροφορία ότι το κασέ του ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που οι απαιτήσεις του Αργεντινού κυμανθούν στα επίπεδα της πρότασης της ΕΠΟ και από την άλλη, προκύψει ταύτιση απόψεων στο αγωνιστικό πλάνο τότε η υπόθεση θα προχωρήσει…

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα από τη Λατινική Αμερική αναφέρουν ότι ο Μαρσέλο Μπιέλσα φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Εθνικής Μαρόκου.

Επικοινωνία με τον Άρμιν Φε

Πρώτη επαφή έχει γίνει και με τον Γερμανό προπονητή, Άρμιν Φε, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι μετά από μια επιτυχημένη τριετή θητεία (2011-2014). Το κασέ του Άρμιν Φε υπερκαλύπτεται από το μπάτζετ που διαθέτει η ομοσπονδία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Πάντα στα υπόψη υπάρχει ο Αλμπέρτο Τζακερόνι που θα αποχωρήσει από την Εθνική Ιαπωνίας μετά το Μουντιάλ και θα αναζητήσει την επόμενη επαγγελματική του στέγη για τη νέα σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr