Όσα συνέβησαν στον απόηχο της χθεσινής ακρόασης του κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

«Χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανέκυψε πράγματι μείζον ζήτημα. Απ’ ό,τι φαίνεται, απ’ ό,τι προκύπτει, απ’ ό,τι διέρρευσε, υπάρχει μια απάντηση ή μια τοποθέτηση του νυν διοικητή, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και σήμερα, Αύγουστο του 2022, να έχουμε εν εξελίξει παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων» σημείωσε στον ΑΝΤ1.

«Και μόνο που κάνουμε συζήτηση επ’ αυτού του ερωτήματος αποδεικνύει ότι είναι έτι περαιτέρω επιτακτική ανάγκη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να συγκληθεί εκ νέου άμεσα και σήμερα και αύριο το πρωί, πάντως πριν την Ολομέλεια. Γιατί εμείς το λέμε μέρες. Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάζει και να συζητά επί ανυπόστατων φημών. Πρέπει η Βουλή θεσμικά, επιτέλους, να ενημερωθεί. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν και να πάρουν θέση σε αυτό», τόνισε ο κ. Μάντζος.

Σε ερώτηση για το αν ευνοείται πολιτικά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την ανάδειξη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «το ζήτημα είναι βαθιά δημοκρατικό. Δεν είναι κομματικό και σίγουρα δεν είναι παραπολιτικό. Και δεν μπορεί κανείς να μεταφέρει αυτή την υπόθεση από την πραγματική διάστασή του, που είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας, που αφορά τον πυρήνα της δημοκρατικής μας λειτουργίας, στην σκακιέρα της παραπολιτικής στην τρέχουσα συγκυρία. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».

Υπογράμμισε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «αν υπάρχει λόγος εθνικής ασφάλειας σοβαρός, εάν ο κ. Ανδρουλάκης είναι ύποπτος για την εθνική ασφάλεια, είναι επικίνδυνος για το έθνος, αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι κατάσκοπος ξένης δύναμης εις βάρος της χώρας -γιατί αυτό είναι με βάση το νόμο και το Σύνταγμα ο λόγος εθνικής ασφάλειας που μπορεί να δικαιολογήσει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών – οι πολίτες πρέπει να το γνωρίζουν».

Και συνέχισε: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατεβαίνει στις εκλογές και ζητεί την ψήφο των πολιτών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος και εν δυνάμει πρωθυπουργός. Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αν αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο επικίνδυνος για τον ελληνικό λαό και το ελληνικό έθνος. Πρέπει να το γνωρίζουμε. Έτσι δεν είναι;».