Μπορεί ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να χαρακτήρισε πρόσφατα τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis και την ποινική δίωξη κατά 10 πολιτικών του αντιπάλων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, μπορεί ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να ανέφερε πως το χαρτοφυλάκιό του λειτουργούσε σαν «παραϋπουργείο δικαιοσύνης», ωστόσο ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, εμμένει στα περί σκευωρίας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (όπου πραγματοποιείται η ακρόαση του κ. Παναγιώτη Αθανασίου τον οποίο προτείνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης), ο kρητικός πολιτικός υποστήριξε ότι υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων και πως «η ιστορία δεν τελειώνει».

Οι αναφορές του κ. Πολάκη περί «χρηματισμού» πολιτικών προσώπων προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και ακολούθησε ένταση με τον Θάνο Πλεύρη. Ο κ. Πολάκης είπε αρχικά πως «σκάνδαλο Novartis υπήρχε, γιατί οι προστατευόμενοι μάρτυρες με όσα κατέθεσαν στην Αμερική επιβλήθηκε πρόστιμο στην εταιρεία. Είπαν ότι χρηματοδότησαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα για να καθορίσουν τιμές που απλώθηκαν στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Μόνο εδώ είναι σκευωρία και αρχειοθέτηση – όχι αθώωση. Η ιστορία δεν τελειώνει». Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θάνος Πλεύρης: Για τη δική σου θητεία στο Υγείας γιατί δεν μιλάς

Παύλος Πολάκης: Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα. Σιωπή. Δεν θα πέφτει τίποτα κάτω. Δεν θα κερδίζει ο Πλεύρης ο οποίος επί ημερών του διαχειρίστηκε τεράστιο πακέτο χρημάτων και είχε τους περισσότερους νεκρούς.

Πλεύρης: Εσύ έβγαινες ως αντιεμβολιαστής τότε.

Πολάκης: Μετριόμαστε εκ του αποτελέσματος. Παρέλαβες 13.000 νεκρούς και παρέδωσες 35.000 νεκρούς.

Πλεύρης: Αν δεν είχαμε τα εμβόλια θα είχαμε 100.000 νεκρούς. Σε άδειασε μέχρι και ο Τσίπρας,

Πολάκης: Αυτά να τα πεις στον Τσίπρα όχι σ’ εμένα.