Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη της Έλλης Λαμπέτη (3 Σεπτεμβρίου 1983) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το επεισόδιο της εκπομπής του Φρέντυ Γερμάνου «ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ», με τίτλο «ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗ».

Η εκπομπή, που μεταδόθηκε ένα χρόνο μετά τον πρόωρο θάνατο της ηθοποιού, διατρέχει την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, μέσα από τις μαρτυρίες αγαπημένων της προσώπων και συναδέλφων, όπως της αδερφής της Αντιγόνης Λούκου, των ηθοποιών Βέρας Κρούσκα, Κάτιας Δανδουλάκη, Άννας Γεράλη, των συμμαθητριών της από τη δραματική σχολή Δάφνης Σκούρα, Ολυμπίας Παπαδούκα και του γιατρού της Διονύση Ραζή.

Γίνεται αναφορά στην παιδική της ηλικία, την πρώτη της θεατρική εμφάνιση το 1942 και στη σχέση της με τη δασκάλα της Μαρίκα Κοτοπούλη. Ο φακός ξεναγεί τον θεατή στο εσωτερικό του σπιτιού της στην Κυψέλη, στο πατρικό της στα Βίλια Αττικής και στο σπίτι της στο Πήλιο.

Συνεργάτες και φίλοι σχολιάζουν το μοναδικό ερμηνευτικό της ταλέντο και τη σχέση της με το θέατρο – με έμφαση στην τελευταία της παράσταση, τη «Σάρα» (1981) – την κινηματογραφική της πορεία και τα τελευταία της θεατρικά σχέδια. Ο Κάρολος Κουν αναφέρει χαρακτηριστικά στην εκπομπή ότι με την κίνησή της «μετατόπιζε το κενό του αέρα», ενώ ο Μιχάλης Κακογιάννης μιλά για την κινηματογραφική της παρουσία και για τη σχέση της με τον Δημήτρη Χορν.

Η εκπομπή πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό και φωτογραφικό αρχειακό υλικό, ηχητικά ντοκουμέντα με τη φωνή της Έλλης Λαμπέτη, στιγμιότυπα από συνέντευξή της στην εκπομπή «Παρασκήνιο» το 1978, σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες που συμμετείχε, καθώς και μια ηχογράφησή της, μια προσωπική της κατάθεση ένα χρόνο πριν πεθάνει.