Κηδεύτηκε στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο 61χρονος έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή που έπαθε στο εργοστάσιο του, το οποίο ήταν στο Κρυονέρι, όπου μαινόταν η μεγάλη φωτιά. Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κ.ά.

Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν, αντί στεφάνων, να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου ΙΒΑΝ GR3702601780000870100872073 (Eurobank) και στο Χαμόγελο του Παιδιού IBAN GR3301722330005233003309251 (Τράπεζα Πειραιώς).

Επικήδειους λόγους, σε κλίμα φορτισμένο συγκινησιακά, εκφώνησαν η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μίχαλου, Αθηνά, η οποία περιέγραψε τις τελευταίες δραματικές στιγμές που έδωσαν στη μάχη κατά της φωτιάς, ο γιος του Χρήστος Μίχαλος, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και πλέον προεδρεύων στο επιμελητήριο Γιάννης Συγγελίδης, ο Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Μασούτης, ο γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ Μπάμπης Μωραΐτης, ο πρώην υπουργός, πρώην πρόεδρος ΕΒΕΑ, νυν πρόεδρος ΕΛΠΕ, προσωπικός φίλος και κουμπάρος του τεθνεώτος, Γιάννης Παπαθανασίου.

Μεταξύ άλλων στην κηδεία παραβρέθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης οι Αδ. Γεωργιάδης, Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Παπαθάνασης, Γ. Πιτσιλής, Ν. Κεραμέως, Μ. Βαρβιτσιώτης, Β. Κοντοζαμάνης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευης Αλ. Τσίπρας, ο πρώην ΠτΔ Π. Παυλόπουλος, καθώς και οι Γ. Πατούλης, Κ. Μπακογιάννης, Ευαγ. Μειμαράκης, Ελίζα Βοζεμπεργκ, Κατερίνα Παπακώστα, Χρ. Σπίρτζης, Ν. Παπάς, Γ. Κατρούγκαλος και Δ. Γιαννακόπουλος κ.ά.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου και από το 1988 είχε αναλάβει την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε..

Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Aπό το 2004 έως 2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ την περίοδο 2005 – 2006 ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ. και τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για τέσσερα έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος).

Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Νοέμβριο 2012 έως τον Μάιο του 2015, καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ. «Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.». από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017.

Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας ήταν συνδιαχειριστής.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρέτισε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο αποστέλλοντας στεφάνια στο Α’ Νεκροταφείο.

Μεταξύ άλλων στεφάνια έστειλε η οικογένεια Κοπελούζου, η οικογένεια Μελισσανίδη, η οικογένεια Ψωμιάδη, ο Γιώργος Μπόμπολας, o Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.