Μεγάλη φωτιά έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική και τους κατοίκους σε Σαρωνίδα και Λαγονήσι το πρωί της Παρασκευής. Οι φλόγες πέρασαν ξυστά από σπίτια με τους κατοίκους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον τις οικείες τους.

Με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε, λίγο πριν τις 2:30 μμ, η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30

Ευτυχώς με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την άμεση ανταπόκριση πολιτών και κρατικών φορέων η φωτιά κηρύχθηκε σε ύφεση λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι. Παρά τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr ωστόσο πολλά ήταν τα οικόπεδα τα οποία ήταν ακαθάριστα κοντά στην περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά.

Πολλά σκουπίδια είτε σε σωρούς είτε μεμονωμένα πεταμένα σε διάφορα σημεία καθώς και σωροί από μπάζα ήταν έτοιμα να δώσουν «καύσιμη ύλη» στις φλόγες. Η γενική εικόνα ήταν ότι η περιοχή δεν είχε καθαριστεί γεγονός που θα μπορούσε να έχει βοηθήσει στην εξάπλωση της φωτιάς. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι οικόπεδα που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν καθαρίσει η φωτιά δεν βρήκε «καύσιμα» και δεν πέρασε από μέσα.

Εν αντιθέσει από το επιτόπιου ρεπορτάζ οι φλόγες είχαν μετατρέψει σε στάχτη σωρούς σκουπιδιών και μπαζών ευρύτερα στη Σαρωνίδα.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος