Ομαδική έκθεση με τίτλο «The Newspaper Show» η οποία περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν ως κύριο άξονα την εφημερίδα παρουσιάζει η γκαλερί The Breeder.

Σε αντίθεση με τον ψηφιακό κόσμο και την οικονομική κρίση που απειλούν τον έντυπο τύπο με εξαφάνιση, οι καλλιτέχνες με την χρήση της εφημερίδας φροντίζουν με τον δικό τους ιδιότυπο τρόπο για την διαιώνιση του μέσου.

Οι εφημερίδες πρωτοεμφανίστηκαν σε έργα καλλιτεχνών με τον συνθετικό κυβισμό του Πάμπλο Πικάσο, του Μπρακ και του Χουάν Γκρις το 1912. Έναν αιώνα πριν η ιδέα της χρήσης ενός εφήμερου υλικού για την δημιουργία ενός έργου τέχνης διαχρονικής αξίας ήταν ριζοσπαστική. Πενήντα χρόνια αργότερα οι καλλιτέχνες της Ποπ και της Άρτε Πόβερα συνέχισαν να χρησιμοποιούν την εφημερίδα ως μέσο έκφρασης στα έργα τους, έχοντας μεν διαφορετικούς σκοπούς αλλά επιτυγχάνοντας το ίδιο ριζοσπαστικό αποτέλεσμα. Παρόλο λοιπόν που ο λόγος, το πλαίσιο και η χρήση της εφημερίδας μπορεί να αλλάζει μέσα στα χρόνια, η ίδια δεν έχει χάσει την γοητεία της ως μέσο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση χρησιμοποιούν την εφημερίδα είτε ως καμβά και πρώτη ύλη, είτε ως θεματική – εννοιολογική βάση για την δουλειά που παρουσιάζουν.

Συμμετέχουν: Δημήτριος Αντωνίτσης, Αλέξανδρος Βασμουλάκης, b., Tjorg Douglas Beer, Απόστολος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Κακανιάς, Ηλίας Καφούρος, Πάρις Κούτσικος, Lucas Lenglet, Δάφνη Μπαρμπαγεωργοπούλου,
Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Σωκράτης Σωκράτους, Σοφία Τούμπουρα, Gabriel Vormstein, Tao Xue.

Διάρκεια: 16 Φεβρουαρίου 2012 – 10 Μαρτίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Σάββατο 12 – 6 μ.μ.