Μια 37χρονη γυναίκα από τη Βιρτζίνια κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία των δύο νεαρών κοριτσιών της, σε μια διεστραμμένη προσπάθεια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος σκόπευε να μετακομίσει με μια από τις κόρες του.

Η Veronica Youngblood έχει παραδεχτεί ότι σκότωσε τα παιδιά της, τη 15χρονη Sharon Castro και την 5χρονη Brooklynn Youngblood – αλλά δήλωσε αθώα λόγω ψυχικής ασθένειας. Ωστόσο, οι ένορκοι δεν πείστηκαν ότι η ψυχική ασθένειά της ήταν ο μόνος παράγοντας των δολοφονιών.

Η επιτροπή την Τετάρτη καταδίκασε τη Youngblood για δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και δύο κατηγορίες για χρήση όπλου σε βαθμό κακουργήματος. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Fairfax, Kelsey Gill, περιέγραψε τη Youngblood ως κακόβουλη, εγωιστική και σκόπιμη δολοφόνο, σύμφωνα με το New York Post.

Καθώς η έφηβη κόρη της πέθαινε, η Youngblood τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της, Ron Youngblood, για να του πει ότι τον μισούσε και ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά. Ο ίδιος σχεδίαζε να μετακομίσει με το μικρότερο παιδί του ζευγαριού στο Μιζούρι. Η δολοφονία των παιδιών ήταν η εκδίκησή της, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Το χρονικό της άρρωστης δολοφονίας

«Η υπόθεση αυτή υπερβαίνει κατά πολύ την απλή ύπαρξη ψυχικής ασθένειας», δήλωσε η Gill κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης. «Αυτή η υπόθεση ξεπερνάει κατά πολύ την κατάθλιψη, το μετατραυματικό στρες, την αυτοκτονία».

Η Youngblood είχε αγοράσει ένα πιστόλι εννέα ημέρες πριν από τους φόνους, είπε η Gill στους ενόρκους. Είχε δώσει στα παιδιά της τσίχλες ύπνου για να μην μπορούν να σταματήσουν το ξέσπασμά της στο διαμέρισμά τους, στο McLean της Βιρτζίνια.

Η μικρή Μπρούκλιν πέθανε στον τόπο του εγκλήματος από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ η Σάρον πυροβολήθηκε δύο φορές – μία στην πλάτη και μία στο στήθος – αλλά έζησε αρκετά για να καλέσει το 100 και να πει ότι η μαμά της τράβηξε τη σκανδάλη. Τελικά, πέθανε στο νοσοκομείο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Youngblood, δήλωσε ότι η γεννημένη στην Αργεντινή κατηγορούμενη μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας και έγινε εργάτρια του σεξ αφού γέννησε τη μεγαλύτερη κόρη της σε ηλικία μόλις 16 ετών. «Ασπαζόταν μια νοτιοαμερικανική θρησκεία, της οποίας οι οπαδοί πιστεύουν ότι μπορούν να επικοινωνούν με τους νεκρούς».

Η Youngblood παραδέχτηκε στους ερευνητές σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία ότι είχε σκοτώσει τα παιδιά της και στη συνέχεια είπε ότι της άξιζε η θανατική ποινή.