Δεδομένης της αύξησης της δημοτικότητας των κοινωνικών μέσων αλλά και την χρήση των βίντεο για την επικοινωνία, όπου μια εικόνα ή βίντεο αξίζει χίλιες λέξεις -και ίσως χίλιους νέους οπαδούς, για όσους ενδιαφέρονται και για τους αριθμούς- οι άνθρωποι είναι πιο συνειδητοί για την εμφάνισή τους από ποτέ. Αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει και την εμφάνιση των δοντιών τους.

Η αναζήτηση πιο λευκών δοντιών έχει, επίσης, αυξηθεί λόγω της αύξησης των διαδικτυακών συναντήσεων σε πλατφόρμες, όπως το Zoom. Η βελτίωση των δοντιών έχει πλέον γίνεται τόσο περιζήτητη που έχει χαρακτηριστεί ως τάση, όπως μέχρι πρότινος και η προσθετική στήθους, αναφέρει το healthdigest.com. Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στα δόντια σας;

Πώς να φωτίσετε τα δόντια σας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Η Άννα Μίντλετον, ιδρύτρια του London Hygienist, σύμφωνα με το healthdigest.com, υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα δόντια διαφέρει από άτομο σε άτομο. Προσθέτει ότι τα δόντια ποικίλλουν φυσικά στο χρώμα και τη σκιά λόγω του πάχους του σμάλτου των δοντιών, οπότε είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τι προκαλεί τον αποχρωματισμό πριν κάνετε οποιαδήποτε λεύκανση, αναφέρει το healthdigest.com.

Χαμόγελο με λευκά δόντια

Η Μίντλετον επισημαίνει, επίσης, ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αφαίρεσης λεκέδων και λεύκανσης. Η αφαίρεση λεκέδων είναι αυτό που συνήθως επιτυγχάνεται στον οδοντίατρο όταν κάνετε τον εξαμηνιαίο καθαρισμό σας. Ο γιατρός χρησιμοποιεί ειδικά οδοντιατρικά όργανα για να αφαιρέσει τις εναποθέσεις πλάκας, ακολουθούμενη από γυάλισμα. Η λεύκανση, από την άλλη πλευρά, είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει υπεροξείδιο του υδρογόνου και υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, τα οποία σπάνε τους δεσμούς άνθρακα των κίτρινων λεκέδων στα δόντια σας.

Ωστόσο, η Μίντλετον δηλώνει ότι ο μόνος τρόπος για να λευκαίνουν πραγματικά τα δόντια με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα είναι η λήψη επαγγελματικής θεραπείας καθώς «Η λεύκανση με οδοντόκρεμα μπορεί να έχει κάποια λευκαντικά αποτελέσματα, αλλά μπορεί να είναι λειαντική και να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας».

Οι ειδικοί της Mayo Clinic συμφωνούν με αυτήν την άποψη, σημειώνοντας ότι η λεύκανση της οδοντόκρεμας δεν μπορεί να αλλάξει το φυσικό χρώμα των δοντιών σας. Επίσης, δεν μπορεί να φωτίσει έναν λεκέ που πηγαίνει βαθύτερα από την επιφάνεια ενός δοντιού.

Για να διατηρήσετε, λοιπόν, ένα λαμπερό χαμόγελο, η Μίντλετον συνιστά το βούρτσισμα των δοντιών με μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, το ξέπλυμα του στόματός σας αφού καταναλώνετε σκούρα τρόφιμα και υγρά, το μάσημα τσίχλας για να αυξήσετε τη ροή του σάλιου σας και την αποφυγή του καπνίσματος -και, φυσικά, να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.