Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα το τριήμερο 6 έως 9 Μαΐου.

Τα παιδιά που συμμετείχαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αυξάνοντας το μέσο όρο των ατομικών τους επιδόσεων, θέτοντας έτσι τις βάσεις για το μέλλον του αθλήματος.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην τοπική αυτοδιοίκηση για την εξαιρετική οργάνωση αλλά και στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Πύρρο Δήμα, καθώς «από τη στιγμή που ανέλαβε, τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και το άθλημα έχει οργανωθεί σε καλύτερες βάσεις» σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Βαλέριο Λεωνίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών Βαλέριου Λεωνίδη και Λεωνίδα Σαμπάνη:

Βαλέριος Λεωνίδης:
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση των μικρών. Για μένα όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η άρση βαρών το τελευταίο διάστημα αλλάζει επίπεδο, κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης αλλά και αποτελεσμάτων. Από τη στιγμή που ανέλαβε Πρόεδρος ο Πύρρος Δήμας τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, το άθλημα έχει οργανωθεί σε καλύτερες βάσεις, τα προβλήματα λύνονται με ευκολία πέρα από τον οικονομικό βραχνά, και αυτά τα στοιχεία εύκολα γίνονται αντιληπτά στον καθένα. Στη Φλώρινα όλα κύλησαν περίφημα. Η φιλοξενία ήταν καταπληκτική, η τοπική αυτοδιοίκηση στήριξε με απόλυτα θαυμάσιο τρόπο τη διοργάνωση και όλοι εμείς που βρεθήκαμε εκεί το εισπράξαμε ποικιλοτρόπως. Αγωνιστικά, με ικανοποίηση είδαμε πολλά νέα παιδιά να αγωνίζονται και μία άνοδο στο μέσο όρο τον ατομικών επιδόσεων των αθλητών και αθλητριών. Εκείνο όμως που μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το μεράκι και το κέφι των παιδιών για την καταξίωσή τους, καθώς και η σκληρή προσπάθεια των προπονητών τους για καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον».

Λεωνίδας Σαμπάνης: «Είδαμε πολλά αθλητικά στοιχεία σ’ αυτή τη διοργάνωση. Για τους άντρες και τις γυναίκες έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Για αυτά τα νέα παιδιά, που πολλά είναι άγνωστα σε μας, ειδικά στην κατηγορία Παίδων – Κορασίδων, ίσως και πρωτοεμφανιζόμενα, μόνο θετικά σχόλια μπορούμε να κάνουμε για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους αγώνες. Σιγά – σιγά η άρση βαρών βρίσκει τον δρόμο της τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτά είναι τα νέα δεδομένα που προκαλούν απόλυτη ικανοποίηση σε όλο το φάσμα των προπονητών».