Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φραττίνι είχε σήμερα στη Ρώμη, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος δήλωσε πως η Ιταλία «στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας από την πρώτη στιγμή» και πρόσθεσε ότι στις συναντήσεις που είχε στην Ιταλική πρωτεύουσα τονίσθηκε η εμπιστοσύνη της Ιταλίας στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι ο κ. Φραττίνι τόνισε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη της Ιταλίας απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Υπάρχει, είπε, ιδιαίτερη αναγνώριση στις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά, ιδιαίτερα, του ελληνικού λαού.

Ο Δημ. Δρούτσας παρουσίασε στον Ιταλό συνάδελφό του, τα στοιχεία που αφορούν στη μείωση του ελλείμματος κατά πέντε μονάδες το τελευταίο έτος και τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και τον «Καλλικράτη». Τόνισε, ωστόσο, ότι «ο δρόμος είναι ακόμη αρκετά μακρύς».

Ο Ιταλός υπουργός ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου στην Αθήνα, με την προώθηση του Μακροπρόθεσμου προγράμματος και των αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικά για το τελευταίο θέμα, ο κ. Δρούτσας διαπίστωσε ότι υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον εκ μέρους ιταλικών εταιριών για επενδύσεις στην χώρα μας.

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν σε βάθος τις εξελίξεις στην Βόρειο Αφρική και ειδικότερα στην Λιβύη, θέμα στο οποίο η Αθήνα και η Ρώμη συνεργάζονται στενά από την αρχή της κρίσης.