Σύσκεψη για την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών αλλά και καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Θεσσαλίας πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί ενώ παρών στο Μέγαρο Μαξίμου είναι και ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού.

«Όταν συμβαίνει τόσο μεγάλη συμφορά είναι λογικό να αναζητούνται ευθύνες και σωστά η δικαιοσύνη το ερευνά. Μετά τον Ιανό έγιναν πολλά έργα και πολλά από αυτά τα υλοποίησε η κυβέρνηση. Έχουμε μια δυνατότητα να ξαναφτιάχνουμε καλύτερα έργα υποδομής από ότι στο παρελθόν. Μπορούμε να τα φτιάξουμε. Επιμένω ότι στη Θεσσαλία να πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια, την αρμοδιότητα θα την έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων και εκεί πρέπει να κινηθούμε με προτεραιότητα στα έργα. Δεν θέλω να προκαταλάβω την έρευνα της Δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα και καλώς, δεν είναι θέμα να μην στηρίξουμε τον Αγοραστό», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.