Δικαίωμα μερικής ή ολικής ανάκλησης των προτιμήσεων τους στο μηχανογραφικό δελτίο έχουν οι υποψήφιοι μέχρι και την Τετάρτη 16 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν και μετά από αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή τους μπορούν να ζητήσουν ΜΟΝΟ να διαγραφεί κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους και όχι βέβαια να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ή να προσθέσουν νέες προτιμήσεις.

Συγκεκριμένα μπορούν οι υποψήφιοι να αιτηθούν την ολική διαγραφή των προτιμήσεών τους, άρα ανάκληση της υποβολής του Μ.Δ.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη μερική διαγραφή προτιμήσεων που δήλωσαν στο ήδη οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο. Στην υπεύθυνη δήλωση θα γράψουν τις σχολές που επιθυμούν να αφαιρέσουν. Οι υπόλοιπες προτιμήσεις θα αναριθμηθούν και το τελικό μηχανογραφικό δελτίο θα φέρει καινούριο αριθμό πρωτοκόλλου.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να υποβάλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Η μορφή της υπεύθυνης δήλωσης δίνεται με το συνημμένο υπόδειγμα και θα πρέπει μέχρι και την Τετάρτη 16/7/2014 (ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) να αποσταλεί α) και με ΦΑΞ στον αριθμό 2103442098 και β) με ταχυμεταφορά (courier),στην ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, Αν. Παπανδρέου 37, Μαρούσι, ΤΚ 15180, γραφείο 0082. Για το συνημμένο υπόδειγμα, πατήστε εδώ.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου

Για το υπόδειγμα της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης πατήστε εδώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.