Τη γαλλική αστυνομία μήνυσαν δύο οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς την κατηγορούν για βαρβαρότητα εναντίον μιας αγελάδας που το είχε σκάσει από το φορτηγό που την μετέφερε στο σφαγείο και οι αστυνομικοί την σκότωσαν ρίχνοντάς της 70 σφαίρες.

«Αυτή η σφαγή μας προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Θέλουμε να γίνει λεπτομερής έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε αυτή η βάρβαρη πράξη», εξήγησε ο Στεφάν Λαμάρ, ο πρόεδρος μιας ένωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων που κατέθεσε μήνυση στις εισαγγελικές αρχές του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ, από κοινού με την εθνική ένωση για τα δικαιώματα των ζώων (SNDA).

Στις 19 Μαρτίου μια αγελάδα και το μοσχαράκι της ξέφυγαν από το φορτηγό που μετέφερε τα ζώα σε ένα σφαγείο. Ο οδηγός ενημέρωσε αμέσως τις αρχές και οι αστυνομικοί κατάφεραν πολύ γρήγορα να πιάσουν το μοσχαράκι. Όμως η μαμά του, πανικοβλημένη, άρχισε να τρέχει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και τελικά μπήκε στην κοινότητα του Σαρλεβίλ-Μεζιέρ.

Στην τρελή πορεία της η αγελάδα τραυμάτισε πολύ ελαφρά ένα κορίτσι, βούλιαξε το καπό ενός περιπολικού και επιτέθηκε σε έναν άνδρα που έκανε τον περίπατό του στις όχθες του ποταμού Μεύση.

Η αγελάδα διέσχισε κολυμπώντας το ποτάμι αλλά πολύ σύντομα βρέθηκε περικυκλωμένη από τους αστυνομικούς που την εκτέλεσαν ρίχνοντάς της 70 σφαίρες.

«Το ζώο ήταν τρομαγμένο και υπήρχαν άλλοι τρόποι για να το ακινητοποιήσουν αντί να την πυροβολήσουν. Ένας κτηνίατρος θα μπορούσε να την αναισθητοποιήσει με το ειδικό όπλο», εξήγησε ο Λαμάρ.

Σύμφωνα πάντως με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, οι σφαίρες που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί δεν ήταν διατρητικές και για αυτό χρειάστηκαν τόσες πολλές «προκειμένου να εξουδετερωθεί το ζώο που ήταν εκτός ελέγχου και συνιστούσε απειλή».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.