Η αστυνομία του Λονδίνου θα λάβει δραστικά μέτρα εναντίον όλων των παράνομων υπαίθριων πάρτι έπειτα και από τις επιθέσεις που δέχτηκαν για δεύτερη νύχτα αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να διαλύσουν μια συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιούνταν χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Καθώς η Βρετανία έχει ξεκινήσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, η αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά με παράνομα πάρτι σε όλη την χώρα με πλήθος κόσμου να αψηφά τις οδηγίες προστασίας που προβλέπουν ότι μόνο ομάδες έως έξι ατόμων επιτρέπεται να συναθροίζονται σε εξωτερικούς χώρους.

«Έχει ζέστη, κάποιοι έχουν πιει υπερβολικά, άλλοι είναι απλά οργισμένοι και επιθετικοί και κάποιοι είναι βίαιοι», δήλωσε η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρέσιντα Ντικ.
Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν παράνομες και δεν θα έπρεπε να έχουν οργανωθεί, είπε η ίδια, προειδοποιώντας: «Θα πάμε και θα τις διαλύσουμε».

Στη διάρκεια της νύχτας, βρετανοί αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση όταν επιχείρησαν να διαλύσουν ένα παράνομο πάρτυ, στο δυτικό Λονδίνο, στο δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε δύο ημέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες του Σώματος επιχείρησαν να διαλύσουν μια συγκέντρωση με μουσική που είχε οργανωθεί χωρίς να έχει λάβει άδεια από τις αρχές, κοντά στο Κόλβιλ Γκάρντενς του δυτικού Λονδίνου.

«Αντικείμενα εκτοξεύτηκαν προς τους αστυνομικούς που απομάκρυναν το πλήθος. Η βία δεν θα γίνει ανεκτή», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την προηγούμενη νύχτα 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν με πλήθος το οποίο μετείχε σε μουσική εκδήλωση που γινόταν σε δρόμο στην περιοχή Μπρίξτον του νοτίου Λονδίνου και δεν είχε λάβει την έγκριση των αρχών.

Η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι εκλήθη να επέμβει στη μουσική εκδήλωση και ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αντέδρασε στους αστυνομικούς που μετέβησαν εκεί.

«Έχουμε δει πολυάριθμους ανθρώπους να αψηφούν πλήρως τους υγειονομικούς κανόνες δείχνοντας ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την υγεία των ίδιων και των οικογένειών τους θέλοντας να κάνουν μεγάλα πάρτυ», δήλωσε η Ντικ.

Η αστυνομία θα είναι προετοιμασμένη για περισσότερα ανάλογα προβλήματα αυτό το σαββατοκύριακο.

«Γνωρίζουμε ότι έπειτα από τους περιορισμούς μηνών οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση και θέλουν να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις, αλλά αυτά τα παράνομα πάρτυ είναι σαφώς ανεπίτρεπτα», δήλωσε σήμερα στο Sky News ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

Στη διάρκεια αυτού του μήνα ογκώδεις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό Λονδίνο και σε άλλες πόλεις σε ένδειξη συμπαράστασης προς το κίνημα Black Lives Matter, αλλά και κάποιες αντιδιαδηλώσεις, ορισμένες εκ των οποίων με βίαιη κατάληξη.

Περίπου 140 αστυνομικοί τραυματίστηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε η Ντικ.
‘Ενας εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σοκαριστικές τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Χθες Πέμπτη, οι αρχές του Μπόρνμουθ, μιας παραθαλάσσιας πόλης στη νότια Αγγλία, κατακλύστηκαν από πολλές χιλιάδες λουόμενους καθώς η χθεσινή ήταν η πιο ζεστή ημέρα του χρόνου, μέχρι σήμερα.