Οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν την ομάδα των Σύρων εξεγερμένων Μέτωπο αλ Νόσρα στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με σκοπό να αποκτήσουν ένα «πάτημα» αν θελήσουν να βομβαρδίσουν την Συρία, δήλωσε από τη Μόσχα ο Κάντρι Τζαμίλ, ένα από τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης που αναγνωρίζει το καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

«Το ερώτημα είναι γιατί (οι Αμερικανοί) περιέλαβαν το Μέτωπο αλ Νόσρα στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Πιστεύω ότι το έκαναν για να δικαιολογήσουν μια επέμβαση στα συριακά ζητήματα», δήλωσε ο Τζαμίλ προσθέτοντας ότι φοβάται ότι θα υπάρξουν «αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές σε συριακό έδαφος».

«Είμαι πολύ επιφυλακτικός γιατί δεν εμπιστεύομαι την αμερικανική θέση», πρόσθεσε ο ίδιος. «Οι ένοπλες ομάδες στη Συρία λαμβάνουν τις εντολές τους και την υποστήριξη της ίδιας της Δύσης», κατήγγειλε.

Ο Τζαμίλ μετέβη στη Μόσχα μαζί με άλλα μέλη της αντιπολίτευσης του Συνασπισμού για την Ειρηνική Αλλαγή όπου και συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το Τζαμίλ, ο Λαβρόφ συμφώνησε ότι ο διάλογος των κομμάτων για ειρήνευση στη Συρία πρέπει «να ξεκινήσει αμέσως» στη βάση μιας συμφωνίας για την απόρριψη οποιασδήποτε «εξωτερικής επέμβασης».