Μια δραματική εμπειρία έζησε ένας 50χρονος τουρίστας στην Αυστραλία, όταν εγκλωβίστηκε σε βραχώδη πλαγιά του όρους Beerwah χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μείνει κρεμασμένος από τον γκρεμό για περίπου δύο ώρες.

Ο άνδρας είχε επιχειρήσει ανάβαση σε απότομη πλαγιά χωρίς σχοινιά ή άλλο προστατευτικό εξοπλισμό, γεγονός που τον έφερε σε αδιέξοδο, αφού δεν μπορούσε να κατέβει με ασφάλεια. Όπως μεταδίδεται, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μόνο με τη δύναμη των χεριών και των ποδιών του, ώσπου να φτάσει η βοήθεια.

Οι διασώστες κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν, ύστερα από συντονισμένη και δύσκολη επιχείρηση, να απεγκλωβίσουν τον άνδρα και να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ευτυχώς, δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκε για προληπτικό ιατρικό έλεγχο.

Το περιστατικό αποτελεί ηχηρή υπενθύμιση για όλους όσοι σχεδιάζουν αναβάσεις ή εξορμήσεις σε δύσβατες περιοχές: η χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητες για την ασφάλεια κάθε υπαίθριας περιπέτειας.