Μια διάβαση στο Δυτικό Γιορκσάιρ, η οποία είναι μία από τις πιο επικίνδυνες της Βρετανίας, θα έχει επιτέλους φανάρια μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, αφού δημοτικό συμβούλιο δέχθηκε πίεση από τους κατοίκους της περιοχής. Το βίντεο της Daily Mail δείχνει έναν μακρύ κατάλογο τρομακτικών ατυχημάτων σε μια διάβαση στο Μπράντφορντ που έγινε viral πέρυσι.

Στα συγκλονιστικά πλάνα από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, φαίνεται ένα αγόρι να διασχίζει αργά με το ποδήλατό του τον δρόμο κοντά στη διασταύρωση της Spencer Road, αποφεύγοντας ένα αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε, για να χτυπηθεί τελικά από ένα δεύτερο. Αλλά και άλλοι πολλοί πεζοί που διέσχιζαν τη συγκεκριμένη διάβαση κινδύνευσαν να τραυματιστούν σοβαρά.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Ταχίρ Ζεμπ, ο οποίος μένει λίγα μέτρα μακριά από τη διάβαση, και άλλοι ντόπιοι έχουν κάνει εδώ και καιρό εκστρατεία για την συγκεκριμένη διάβαση. Το Συμβούλιο του Μπράντφορντ είπε ότι θα πραγματοποιήσει «άμεση επιθεώρηση».

Ο Ζεμπ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει καταγράψει πλάνα ατυχημάτων με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης με προσωπικό κόστος 1.800 λιρών για να αποδείξει ότι η διάβαση είναι επικίνδυνη. «Το συμβούλιο πρέπει να κάνει κάτι επειγόντως, βάζουν τα χρήματα πάνω από τη ζωή κάποιου εδώ – δεν θέλω να δω κάποιον να πεθαίνει στο κατώφλι μου» είπε ο άντρας. Το Συμβούλιο του Μπράντφορντ αποκάλυψε ότι οι εργασίες για τη διέλευση του πελεκάνου θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα – με τις εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 5 Νοεμβρίου.