​Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο του έτους

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
16:07
23/05/2017
​Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο του έτους
6
loading

Μείωση κατά 7,8% εμφάνισαν τα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό τον Μάρτιο.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, εμφάνισαν μείωση κατά 4,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και διαμορφώθηκαν στα 513 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση κατά 1,8% της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών να διαμορφωθεί στα 1,592 εκατομμύρια έναντι 1,621 εκατομμύρια πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της μείωσης της ταξιδιωτικής κίνησης από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28 κατά 7,1%, καθώς η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 αυξήθηκε κατά 4,9%. Αναλυτικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε στις 167 χιλιάδες ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,5%, ενώ μείωση κατά 4,8% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ (Μάρτιος 2017: 214 χιλιάδες, Μάρτιος 2016: 224 χιλιάδες).

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 18,2% και διαμορφώθηκε στις 57 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία μειώθηκε κατά 31,4% και διαμορφώθηκε στις 12 χιλιάδες ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 56,0% και διαμορφώθηκε στις 21 χιλιάδες ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, πτώση κατά 23,6% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία, η οποία διαμορφώθηκε στις 8 χιλιάδες ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 21,1% και διαμορφώθηκε στις 40 χιλιάδες ταξιδιώτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar petmath

  δεν κόβουν αποδείξεις λόγω υψηλού ΦΠΑ

 2. avatar gataki

  Δεν είναι λίγος ο κόσμος που έχει έρθει στην Ελλάδα ... απλά δεν έχει να ξοδέψει .... τα ξενοδοχεία εδώ στην Κρήτη είναι σχεδόν γεμάτα αλλά στα μπαρ και σε ότι δεν είναι δωρεάν .... λίγοι πάνε άρα θα βάλουν και από την τσέπη τους αν υπολογίσεις και την εφορία .

 3. avatar chrisv

  κάθε χρόνο μιλάνε για ρεκόρ τουριστών και μάλιστα προτού τελειώσει η σεζόν.
  και μετά ψάχνουν δικαιολογίες τύπου ήρθαν περισσότεροι ξένοι αλλά χαμηλού οικονομικού
  επιπέδου.

 4. avatar ΚΛΕΩΝ

  Καλα ο Αλεξης δεν μας ειπε για ρεκορ....δεν πιστευω να εννοουσε αρνητικο!

 5. avatar Ανωνυμος Τρομπετας

  Μας έχετε ζαλίσει με τις στατιστικές σας και τα λάθος νούμερα που βγάζει ο οποιοσδήποτε άσχετος.
  Αν κάτσω και ψάξω τις 10 πιο πίσω μέρες θα βρω 10 άρθρα που λένε οτι είμαστε πλήρες και οτι δεν υπάρχουν δωμάτια στα ξενοδοχεία από την επιτυχία της σεζόν σε σχεση με πέρσι και προ πέρσι. Μήπως κάποιος πρέπει να γυρίσει πίσω στα βασικά και να πάρει καναν άβακα να έχει δίπλα του;

 6. avatar Αnonymous

  Πρώτη φορά αριστερά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει