Μπορεί οι αντιδράσεις να συνεχίζονται αλλά δεν επηρεάζουν το καθεστώς στο Ιράν, το οποίο προχώρησε στην εκτέλεση του πρωταθλητή του καράτε Μοχάμεντ Μεντί Καράμι, ο οποίος είχε καταδικαστεί, μαζί με άλλα 40 άτομα, στις 5 Δεκεμβρίου για συμμετοχή σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε δολοφονηθεί μέλος των παραστρατιωτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο Καράμι ήταν ένας εξ αυτών που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή σε διαδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε η Μάσα Αμίνι, με την καταδικαστική απόφαση να έρχεται στις 5 Δεκεμβρίου. Και δεν ήταν καταδίκη σε φυλάκιση αλλά σε θάνατο, με την ίδια μοίρα να έχει και ένας πρώην δικηγόρος.

Οι δυο τους, τελικά, εκτελέστηκαν σήμερα (7/1), με τα social media να κάνουν εκτενή αναφορά στο γεγονός, τόσο επειδή πρόκειται για εκτέλεση όσο και επειδή ο Καράμι είχε δυνατή φιλανθρωπική δράση, έκανε προπονήσεις αφιλοκερδώς σε μικρά παιδιά και γενικά έπαιρνε πάντα μέρος στις διαδηλώσεις για ένα καλύτερο αύριο στο Ιράν και αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί.