Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης εννιαμελής εγκληματική οργάνωση για ένοπλες ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε κτήρια που στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταστήματα και περίπτερα, καθώς και οκτώ περιπτώσεις κλοπών τροχοφόρων και οκτώ περιπτώσεις κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας αυτών, που διαπράχτηκαν το τελευταίο οκτάμηνο.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Έλληνες ηλικίας 19, 19, 21 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε μέλη ηλικίας 21 έως 33 ετών.

Η σπείρα τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου 2012 έως τέλη Νοεμβρίου 2012, έχοντας ως ορμητήριο τη Βέροια Ημαθίας, διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, καθώς και κλοπές και απόπειρες κλοπών σε κτήρια που στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες, καταστήματα, περίπτερα και από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως χρηματοκιβώτια και διάφορα είδη. Η λεία της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 127.488 ευρώ

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια μελών της οργάνωσης, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 πολεμικό τυφέκιο kalashnikov με πτυσσόμενη ξιφολόγχη συνολικού μήκους 22 εκατοστών,
1 γεμιστήρα του ίδιου όπλου,
136 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων (πολεμικού τυφεκίου, κυνηγετικού όπλου, κρότου αερίου),
6 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm,
1 ρόπαλο τύπου μπέιζμπολ,
1 σιδερογροθιά,
2 αυτοσχέδιες κουκούλες,
3 ζευγάρια γάντια,
διάφορα ρούχα (μία αθλητική φόρμα, μία ζακέτα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα καπέλο),
πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων,
2 χρυσές λίρες,
2 αποδείξεις προθεσμιακής κατάθεσης χρηματικού ποσού πενήντα χιλιάδων (50.000) Ευρώ η κάθε μία και με διαφορετική αναγραφόμενη ημερομηνία,
3 υπεύθυνες δηλώσεις διαφορετικών προσώπων,
3 βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών λογαριασμών,
8 γραμμάτια εισπράξεως – καταθέσεως διαφόρων χρηματικών ποσών,
1 τετράδιο σημειώσεων και διάφορα έγγραφα
1 κλειδί Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου,
1 φάρος έκτακτης ανάγκης μπλε χρώματος,
3 φορητές συσκευές μεταφοράς δεδομένων τύπου USB,
1 κάρτα μνήμης κινητού τύπου microSD,
24 κινητά τηλέφωνα, καθώς και πλήθος καρτών SIM και συσκευασιών κάρτας SIM διαφόρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών συνελήφθη ένας συγγενής μέλους της οργάνωσης για παράνομη οπλοκατοχή. Επίσης, σε βάρος ενός 21χρονου, ο οποίος δε συνελήφθη και αναζητείται, εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για σωρεία ληστειών.