Με εφόδιο τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ταξιδεύουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου και η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Χριστίνα Παπακωνσταντίνου για τη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα παρουσιάσουν το απόγευμα στην ομάδα των εμπειρογνώμων των 17 κρατών της Ευρωζώνης που θα προετοιμάσει την ατζέντα του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου το σχέδιο εξοικονόμησης των 13,5 δισ. ευρώ της διετίας 2013 – 2014, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup Working Group θα μετάσχουν και οι επικεφαλής της τρόικα Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν επί των μέτρων και εν συνεχεία οι εταίροι μας θα αποφασίσουν για το εάν δέχονται ή όχι το πακέτο.

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθηνα την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αυτής θα τεθεί η «ρήτρα αντικατάστασης» την οποία ζήτησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης σύμφωνα με την οποία αν επιτυγχάνονται οι στόχοι θα αποσύρονται τα επώδυνα μέτρα.