Δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το «Game of Thrones» οδηγούν σε λιγότερο… σεξ, υποστηρίζει ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή David Spiegelhalter, τα ζευγάρια στη Βρετανία κάνουν 40% λιγότερο σεξ απ’ ό,τι 20 χρόνια πριν. Παλιότερες έρευνες έδειξαν ότι η αύξηση συσκευών όπως τα tablets μπορεί να οδηγήσουν στον περιορισμό της σεξουαλικής δραστηριότητας. Ο Spiegelhalter όμως ισχυρίζεται τώρα ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί με τα χρόνια, και πίσω από αυτήν την επιδείνωση κρύβονται εθιστικές σειρές όπως το «Game of Thrones».

«Το ζήτημα είναι ότι η τεράστια αυτή συνδεσιμότητα, ο συνεχής έλεγχος των κινητών μας, ας συγκριθεί με μερικά χρόνια πριν όταν η τηλεόραση έκλεινε στις 22.30 ή κάπου εκεί και δεν υπήρχε τίποτε άλλο να κάνει. Ακόμη και οι διακοπές του ρεύματος βοηθούσαν. Τώρα οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ και αυτό είναι γεγονός», δήλωσε πρόσφατα ο επιστήμονας.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι με τον ρυθμό αυτό, τα ζευγάρια στη Βρετανία δεν θα κάνουν καθόλου σεξ το 2030!

«Ένας ερευνητής ανέφερε τη λέξη iPad. Εγώ νομίζω ότι είναι το Netflix: ‘Θεέ μου, πρέπει να κάτσω να δω ολόκληρη τη δεύτερη σεζόν του Game of Thrones’», προειδοποιεί ο Spiegelhalter, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι η συνήθεια να βλέπουμε ολόκληρες σεζόν τηλεοπτικών σειρών μέσα σε μερικά βράδια «σκοτώνει» το σεξ.