Εμπαιγμό αποτελούν οι διατάξεις του άρθρου 119 του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και Άλλες Διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό τουρισμό, υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο ΗΑΤΤΑ (τουριστικοί πράκτορες).

Το νομοσχέδιο, όπως τονίζει ο σύνδεσμος, αντί να απελευθερώνει το έργο των ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τις ανάγκες του ελληνικού τουρισμού, διαιωνίζει το πρόβλημα και θωρακίζει τα ΚΤΕΛ, που ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, προσφέρει απλόχερα ποσό ύψους 45.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αντικατάσταση αστικών και υπεραστικών λεωφορείων κυριότητας των ΚΤΕΛ ΑΕ ή μετόχων αυτών, τη στιγμή που όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, δεν υπήρχαν κονδύλια για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.