Είναι πολλές φορές που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, η οποία βάλλεται από παντού μετά και από την τουρκική εισβολή.

Με τον καλύτερο τρόπο περιγράφει τη ματωμένη τραγωδία που βιώνουν οι Σύροι, η φωτογραφία που ανέβηκε στο λογαριασμού στο Twitter του ανταποκριτή στη Μέση Ανατολή για το NPR, Daniel Estrin.

Όπως μπορείτε να δείτε, η φωτογραφία δείχνει έναν παππού να αποχαιρετάει το εγγόνι του, το οποίο μεταναστεύει μαζί με την οικογένειά του στο Ιράκ για να σωθεί από τον πόλεμο.

Ο ανταποκριτής του ξένου δικτύου ήταν μπροστά στον συγκινητικό αποχαιρετισμό και τον περιέγραψε λέγοντας: «Καθώς επιβιβαζόμασταν στο πούλμαν για να επιστρέψουμε στο Ιράκ, είδαμε ένα 4χρονο αγόρι να αποχαιρετά τον παππού του μέσα από το παράθυρο. Ο παππούς του, ο Ισάμ, δεν έχει άδεια διαμονής στο Ιράκ και έκλαιγε γιατί δεν ήξερε πότε θα ξαναδεί τον εγγονό του».

Όπως είπε, ο μικρούλης ρωτούσε τον παππού του γιατί δεν τους ακολουθεί στο ταξίδι και του έλεγε ότι θα του λείψει πολύ, με τον παππού να απαντά: «Θα σε συναντήσω πιο μετά». Ωστόσο, ο παππούς είπε στον δημοσιογράφο ότι δεν ξέρει αν θα μπορέσει ποτέ να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στον εγγονό του.

Και τότε ξαφνικά επειδή δεν άντεχε τον πόνο… άρχισε να φωνάζει: «Ο χωρισμός έχει σκοτώσει ανθρώπους, έχει καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά. Ο πόλεμος δεν έχει νόημα. Κανείς δεν κερδίζει από αυτόν παρά μονάχα εκείνοι που τον προκαλούν. Οι άνθρωποι ξεριζώνονται και τα παιδιά τους σκοτώνονται».