Ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας που ταξιδεύει σε μέρη παραδεισένια και εξωτικά βρίσκεται στη Ζάκυνθο. Μεταξύ των περιοχών Λαγανά και Κερί συναντάται το μικροσκοπικό νησάκι του Αγίου Σώστη, που οφείλει την ονομασία του στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε αυτό.

Σε απόσταση 13 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου, ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με ένα υπέροχο θέαμα που όμοιό του δεν έχει αντικρίσει ξανά. Ένα ξύλινο γεφυράκι ενώνει τον Άγιο Σώστη με την υπόλοιπη Ζάκυνθο, φέρνοντας στο νου εικόνες από πολύ μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς.

Το νησάκι ήταν ενωμένο με την στεριά, ωστόσο ένας πολύ δυνατός σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή το 1633 το χώρισε από αυτήν και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η μικρή κουκίδα γης, μέσα στα νερά του Ιονίου.

Η μοναδική φυσική ομορφιά του, που συνδυάζει την πλούσια και πυκνή βλάστηση και τις εντυπωσιακές σπηλιές, από τα βασικά χαρακτηριστικά του που κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών. Διαθέτει μια μικρή αλλά υπέροχη παραλία, με κρυστάλλινα, τιρκουάζ, ρηχά νερά.