Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αρχίσει τις μεταγραφές ενόψει της νέας σεζόν με στόχο φυσικά να παραδώσει στον Ραζβάν Λουτσέσκου ένα πιο δυνατό ρόστερ σε σχέση με φέτος και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Θεσσαλονικείς να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση ενός παίκτη που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού… τρελαίνοντας κόσμο.

Ο δικέφαλος του βορρά έχει κλείσει ορισμένα deals στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αλλά έχει ακόμη δουλειά να κάνει και μία από τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση είναι αυτή του εξτρέμ. Θέση για την οποία έχουν προταθεί διάφορα ονόματα αλλά στον ΠΑΟΚ έχουν κάνει την επιλογή τους και πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται, για παράλληλα, για τον γιο ενός πρώην προπονητή των ασπρόμαυρων, όπως και των πράσινων. Ο λόγος για τον Τάσο Δώνη, γιο του Γιώργου, ο ανήκει στη γαλλική Ρεμς αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ίδιο και είναι πολύ θετικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, επιχειρώντας ένα νέο ξεκίνημα. Έστω ως δανεικός, αφού οι συζητήσεις αφορούν δανεισμό του και όχι αγορά του. Και πάνε πολύ καλά αυτές οι συζητήσεις, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του deal να μοιάζει θέμα ημερών.

Πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ ο Τάσος Δώνης

Το ταλέντο που ενθουσίασε τη Γιουβέντους

Ποιος είναι, όμως, ο Τάσος Δώνης; Ο 25χρονος Έλληνας εξτρέμ, όπως προαναφέρθηκε, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το ταλέντο του ξεχώρισε αμέσως. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε η Γιουβέντους να κινητοποιηθεί και να τον πείσει να αφήσει τους πράσινους για να ενταχθεί στα δικά της τμήματα υποδομής, με την προοπτική μια μέρα να φτάσει ως την πρώτη ομάδα.

Ο Δώνης πήγε στους Ιταλούς το 2014 αλλά δεν κατάφερε, τελικά, να παίξει με την πρώτη ομάδα της Γιούβε, η οποία τον παραχώρησε δανεικό. Αρχικά στη Σασουόλο και στη συνέχεια σε Σασουόλο και Λουγκάνο. Ομάδες στις οποίες τα πήγε καλά, με αποτέλεσμα το 2017 η Στουτγκάρδη να δώσει στη Γιουβέντους το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Με τη γερμανική ομάδα ο Έλληνας εξτρέμ υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο, κάνοντας συνολικά 47 συμμετοχές με 7 γκολ και 5 ασίστ, πριν πάρει μεταγραφή το 2019, δύο χρόνια μετά την άφιξή του στη Γερμανία, στη Ρεμς. Οι Γάλλοι έδωσαν 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους αλλά τα πράγματα εκεί δεν έχουν πάει καθόλου καλά. Λίγες συμμετοχές, ελάχιστος αγωνιστικός χρόνος, δανεισμός στην ολλανδική Φένλο, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι, με την καριέρα του να είναι σε ένα κρίσιμο σημείο, ο Δώνης βλέπει τον ΠΑΟΚ ως τη μεγάλη ευκαιρία για να βρει ξανά τον εαυτό του, να πάρει τα πάνω του και να υπενθυμίσει σε όλους γιατί η Γιουβέντους μπήκε στη διαδικασία κάποτε να τον «κλέψει» από τις πράσινες ακαδημίες. Και όπως λένε στη Θεσσαλονίκη, ο Λουτσέσκου πιστεύει ότι έτσι θα γίνει…