Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν γνωστός… τύρρανος στα αποδυτήρια και κανείς δεν κατάφερε να κάνει κάτι που δεν είχε την έγκριση του.

Για τον Σκωτσέζο προπονητή θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά με τις εκρήξεις που είχε στα αποδυτήρια και συνήθως στο ημίχρονο των αγώνων, αν αυτός δεν εξελισσόταν όπως ήθελε. Σκληρός ως αυταρχικός, ο Φέργκιουσον δεν ήθελε να βλέπει… χαζομάρες από τους παίκτες του και ως τέτοια αντιλαμβανόταν και το να υιοθετήσει κάποιος το στυλ μοϊκανού. Ακόμη κι αν αυτός ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

«Όταν πήγα στο προπονητικό κέντρο φοβόμουν να δείξω τα μαλλιά μου και γι’ αυτό έκανε προπόνηση με σκουφάκι και πήγα έτσι και στο ξενοδοχείο. Στο πρωινό την επόμενη μέρα ήμουν πάλι με σκουφάκι, το οποίο έβγαλα όταν φτάσαμε στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ», έχει πει ο πρώην σταρ της Γιουνάιτεντ και συνέχισε την διήγησή του.

«Όταν με είδε ο Φέργκιουσον μου είπε να πάω να ξυρίσω το κεφάλι μου. Γέλασα για λίγο και μου είπε «δεν κάνω πλάκα, πήγαινε να κόψεις αυτό το πράγμα». Ο προπονητής έχει πάντα δίκιο, οπότε… Σήμερα μπορεί να είναι σύνηθες το να βλέπεις τους παίκτες με τατουάζ, περίεργα κουρέματα και πολύχρωμα παπούτσια, αλλά ο Φέργκιουσον δεν δεχόταν τίποτα απ’ όλα αυτά».