Η χρονιά που φεύγει για κάποια «ελληνόπουλα» του εξωτερικού ήταν ευεργετική και για κάποια άλλα «πισωγύρισμα».

LIMIT UP

Απόστολος Βέλλιος (Εβερτον)

Το παιδί ζει το όνειρό του. Είναι ενεργό μέλος στα «ζαχαρωτά », σπανίως μένει εκτός αποστολής, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντέιβιντ Μόγες, ο οποίος του δίνει αρκετές ευκαιρίες. Ο Βέλλιος φροντίζει να τις εκμεταλλεύεται, έχοντας τρία γκολ.

11 ΣΥΜ. 3 ΓΚΟΛ

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε)

Είναι από τους παίκτες, με τους οποίους ξεκινάει την ενδεκάδα του ο τεχνικός της Σάλκε, Χουμπ Στέφενς. Ο «Κούλης» θεωρείται από τους καλύτερους στόπερ στην Μπουντεσλίγκα και επίδοξος πρωταθλητής Γερμανίας, αφού οι «βασιλικοί μπλε» είναι στη δεύτερη θέση.

16 ΣΥΜ. 1 ΓΚΟΛ

Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)

Βρήκε γρήγορα θέση στη Λάουτερν. Θεωρείται βασικός στους «κόκκινους διαβόλους», με τους οποίους παίζει ως αριστερός μέσος. Οταν βρει το ρόλο του και μετατοπιστεί στη φυσική του θέση (πίσω από τους επιθετικούς) θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα.

14 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ)

Στη Μίλαν βίωσε την ανυποληψία, αλλά στη Βέρντερ βρήκε μια ζεστή αγκαλιά. Και όχι μόνο. Ο Σωκράτης έχει γίνει ένα επιθετικό μπακ, παίζοντας τη θέση με επιτυχία. Γι’ αυτό και ο σύλλογος της Βρέμης κάνει το παν, προκειμένου να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή από τη Τζένοα.

14 ΣΥΜ. 1 ΓΚΟΛ

Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια)

«Πασπαρτού» στη μεσαία γραμμή των «ροσομπλού» (παίζει δανεικός από την Μπρέσια) χρησιμοποιείται εσχάτως ως εσωτερικός αριστερός χαφ. Οι εμφανίσεις του είναι άκρως θετικές και δεν αποκλείεται η Λάτσιο να επανέλθει για την απόκτησή του.

15 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα)

Δανεικός από τη Τζένοα στη Βερόνα εξελίσσεται στον πιο δυνατό κρίκο της δεύτερης, η οποία «χτυπάει» μέχρι κι άνοδο στη Σέριε Α. Ο παλιός μέσος της ΑΕΚ ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης για Νοέμβρη και Δεκέμβρη και στη Γένοβα σκέφτονται να τον φέρουν πίσω.

18 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ

Φάνης Γκέκας (Αϊντραχτ)

Μπορεί να βίωσε τον υποβιβασμό με την ομάδα της Φρανκφούρτης, αλλά εξακολουθεί να βλέπει το τέρμα πιο… μεγάλο από ότι πραγματικά είναι. Με τον κόουτς, Αρμιν Φε, δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων, αλλά από την ενδεκάδα ο Γκέκας δεν βγαίνει.

14 ΣΥΜ. 7 ΓΚΟΛ

Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Εχασε το περσινό πρωτάθλημα στη Σκοτία στο… τσακ και η σεζόν ξεκίνησε με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Σέλτικ. Ο «Sam» όμως κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και η νέα χρονιά θα τον βρει στην κορυφή με τους «καθολικούς».

14 ΣΥΜ. 3 ΓΚΟΛ

Θάνος Πέτσος (Καϊζερσλάουτερν)

Η Λάουτερν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία του κι έσπευσε να ανανεώσει το δανεισμό του από τη Λεβερκούζεν. Ο Πέτσος μπαινοβγαίνει στην ενδεκάδα της Καϊζερσλάουτερν, αλλά έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μάρκο Κουρτς.

13 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

Βασίλης Πλιάτσικας (Ντούισμπουργκ)

Από τη δεύτερη ομάδα της Σάλκε, βρέθηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Οχι κι άσχημα για τον Βασίλη Πλιάτσικα, ο οποίος ήθελε να βγει από τη… ναφθαλίνη και τα κατάφερε. Ζητούμενο τώρα είναι η καθιέρωση στις «ζέβρες», στις οποίες παίζει ως δανεικός.

12 ΣΥΜ. 1 ΓΚΟΛ

Αλέξανδρος Τζιόλης (Σανταντέρ)

Δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που είχε πέρυσι με τη Σανταντέρ, αλλά δεν παύει να είναι ενεργό μέλος της Ράσινγκ. Ο Τζιόλης ευελπιστεί πως θα έρθουν καλύτερες μέρες, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, με τον οποίο δεν «κόλλησαν».

9 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

LIMIT DOWN

Σωτήρης Κυργιάκος (Βόλφσμπουργκ)

Το ανήσυχο πνεύμα και η θέλησή του για μπάλα, τον έκαναν να μην θέλει να είναι αναπληρωματικός στη Λίβερπουλ. Πήγε στη Βόλφσμπουργκ για να γίνει το αφεντικό στην άμυνα των «λύκων», αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Φέλιξ Μάγκατ. Μια διαφωνία των δύο ανδρών έφερε τον «Sotis» να προπονείται με τα «δεύτερα».

7 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

Γιώργος Τζαβέλλας (Αϊντραχτ)

Από βασικός αριστερός μπακ ομάδας της Μπουντεσλίγκα, έγινε «βάρος» σε σύλλογο της Τσβάιτελιγκα. Ο υποβιβασμός της Αϊντραχτ και ο τραυματισμός του, πήγαν πολύ πίσω τον «Τζάβε», ο οποίος έχει αρχίσει να ψάχνει ήδη νέα ποδοσφαιρική στέγη.

3 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

Βαγγέλης Μόρας (Σουόνσι)

Όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Ο Βαγγέλης Μόρας περίμενε πρόταση από ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς από την Μπολόνια, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και φέτος έχει παίξει μόλις πέντε αγωνιστικά λεπτά με τη Σουόνσι.

1 ΣΥΜ. 0 ΓΚΟΛ

Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο)

Θεωρητικά η φυγή του από τον προβληματικό Παναθηναϊκό για την Σέριε Α, ήταν άλμα στην καριέρα του. Στην πράξη όμως, έχει χάσει τη θέση του στους Σικελούς και δεν προβλέπεται να την ανακτήσει με την Παλέρμο να «ψάχνεται» να τον… δανείσει.

11 ΣΥΜ.

Πηγή: sday.gr