Με το βλέμμα «καρφωμένο» στον κρίσιμο αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής απέναντι στην Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012, οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι για να αρχίσουν την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος.

Κεντρικά πρόσωπα, πέραν του Φάνη Γκέκα που επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ήταν άλλοι δύο παλιοί γνώριμοι. Ο Άγγελος Χαριστέας και ο Διονύσης Χιώτης.

Ο πρώτος παρουσιάστηκε ρεαλιστής. «Πέρυσι δεν άξιζα να είμαι στην Εθνική γιατί δεν είχα ρυθμό. Φέτος όμως είμαι σε καλύτερη κατάσταση», τόνισε ο φορ του Παναιτωλικού και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία μου. Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι κοντά μας τον αγώνα της Παρασκευής. Ελπίζω, επειδή η ομάδα είναι φτιαγμένη από γερό μέταλλο, να πάρουμε τη νίκη την Παρασκευή, αλλά και την Τρίτη στη Γεωργία».

Ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ γυρίζει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από απουσία εννέα ετών. ««Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σάντος που με εμπιστεύτηκε. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, σε περίπτωση που με προτιμήσει ο προπονητής, και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί πως οι εμφανίσεις του στο Champions League αποτέλεσαν το εισιτήριο της επιστροφής στην Εθνική, απάντησε: «Αυτό το ξέρει ο προπονητής. Πιστεύω πως ναι. Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει και μεγαλύτερη προβολή, καθώς τα παρακολουθούν πολλοί θεατές και δείχνεις την πραγματική σου αξία». Όσο για το αν θεωρεί εαυτόν αδικημένο, είπε: «Όταν κρίνει ο προπονητής ότι είμαι κατάλληλος για να κληθώ, θα με καλέσει. Θεωρώ πως αξίζω να είμαι εδώ». Τέλος, αναφορικά με τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, τόνισε: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως τα καταφέρνει στα δύσκολα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει καλέσει στην αποστολή τους εξής: Τζόρβα, Χιώτη, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Ζαραδούκα, Παπασταθόπουλο, Παπαδόπουλο Κυριάκο, Παπαδόπουλο Αβραάμ, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Τζιόλη, Φωτάκη, Αθανασιάδη, Χαριστέα, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα, Κονέ, Μάκο, Πέτσο και Βύντρα.

Σε σχέση με την αποστολή των αγώνων με Ισραήλ και Λετονία δεν κλήθηκαν οι Μανιάτης, Καφές, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης, Γεωργιάδης, Νίνης και Σηφάκης.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1) Κροατία 19 (16-5)
2) Ελλάδα 18 (10-4)
3) Ισραήλ 13 (11-11)
4) Γεωργία 10 (6-7)
5) Λετονία 8 (7-10)
6) Μάλτα 1 (4-17)

Επόμενες αγωνιστικές

Προτελευταία αγωνιστική (07/11/2011)

Λετονία-Μάλτα (20:00)
Ελλάδα-Κροατία (21:45)

Τελευταία αγωνιστική (11/11/2011)

Γεωργία-Ελλάδα (20:00)
Μάλτα-Ισραήλ (20:00)

Πηγή: sport-fm.gr