Κικίλιας: Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλάμε για άρση των μέτρων

«Να στηρίξουν όλοι την εθνική προσπάθεια που κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:23
03/12/2020
Κικίλιας: Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να μιλάμε για άρση των μέτρων
29
loading

«Ο εμβολιασμός θα αρχίσει ένα 24ωρο μετά την έγκριση του εμβολίου» δεσμεύτηκε ο Βασίλης Κικίλιας μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης. Ο υπουργός Υγειάς, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, που κάποιοι -όπως είπε- προσπαθούν να υπονομεύσουν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις «διπλές καταγραφές» του ΕΟΔΥ, οι ίδιοι οι κορυφαίοι επιστήμονές μας, έχουν βγει σε εσάς και σε όλα τα κανάλια ένας-ένας, ο κ. Σύψας, ο κ. Μαγιορκίνης, η κ. Παπαευαγγέλου, ο κ. Γώγος και πολλοί άλλοι, και διαψεύδουν το ότι μπορεί να υπάρχει διπλό σύστημα στον ΕΟΔΥ, τόνισε και πρόσθεσε «υπάρχει το Μητρώο COVID στην ΗΔΙΚΑ, όπου καταγράφονται όλα».

Απαντήσεις έδωσε και για τον διαγωνισμό για τα rapid tests. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα έφερε 1,5 μήνα πριν την υπόλοιπη Ευρώπη rapid tests, προδιαγραφών Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με νόμιμες διαδικασίες και διαγωνισμό μέσα από την ΙΦΕΤ Α.Ε., όπως ορίζουν οι νόμοι. Τα αξιοποίησε ξεκινώντας από τη Μόρια, θυμάστε πριν από 2 μήνες τις συρροές που είχαμε, και έπειτα σε όλη τη χώρα. Είναι τεστ της Abbott, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο».

Ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε: «Είναι ποτέ δυνατόν μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια και τον "πόλεμο", κάποιοι να προσπαθούν να αμφισβητήσουν το προφανές; Και στέλνει, λοιπόν, η εταιρεία επιστολή και λέει: ναι, κύριοι, είμαστε η Abbott και μας εκπροσωπεί ο τάδε εκπρόσωπος εδώ στην Ελλάδα και υπάρχει και μέσα στο διαγωνισμό η συγκεκριμένη παραδοχή.

Άρα, λοιπόν, με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τη φθηνότερη τιμή, με διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση και σύμφωνα με το νόμο, φέρνουμε rapid test. Πήραμε συγχαρητήρια από όλη την Ευρώπη και μας ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι στον τρόπο του testing».

Κάποιοι βρίσκονται, ένα μήνα πριν, 45 ημέρες πριν τον εμβολιασμό, πριν να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία, να υπονομεύσουν και να βάλουν τρικλοποδιά στην εθνική προσπάθεια, διερωτήθηκε ο υπουργός Υγειάς και κατέληξε: «Τους καλώ όλους να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, να στηρίξουν τους Έλληνες που δίνουν αγώνα για τη ζωή τους και τους γιατρούς και νοσηλευτές και επιστήμονες. Προκαλεί εύλογα απορίες από όλους μας, ποιοι συστηματικά προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια».

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα, είπε «Ό,τι αποφασίσει η Κυβέρνηση θα είναι συνάρτηση των εισηγήσεων της Επιτροπής με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, έτσι ώστε να υπάρχει πάνω από όλα η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, αλλά και η δυνατότητα να μπορεί να αναπνεύσει η μέση ελληνική οικογένεια, να μπορεί να στηριχθεί η κοινωνία. Δεν είμαστε μακριά από το εμβόλιο, πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή. Νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρουμε.

Η Επιτροπή μας συνεδριάζει και καθημερινά αν χρειαστεί και αναλύει τα δεδομένα για όλες τις ανάγκες που παρουσιάζονται στη χώρα. Έχω μάθει να μην προκαταβάλω τις αποφάσεις των επιστημόνων μας, της πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικής Επιτροπής. Αλλά προφανώς, αποφάσεις αυτή τη στιγμή με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτό τον αριθμό των διασωληνωμένων, τον αριθμό των συμπολιτών μας μέσα σε ΜΕΘ και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταλαβαίνετε προφανώς ότι δεν μπορούν να παρθούν».

«Να σεβαστούμε την τιτάνια μάχη των υγειονομικών μας»

«Ο ΕΜΑ μίλησε για μία ημερομηνία μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για το πρώτο εμβόλιο το οποίο έχει ήδη κάνει αίτηση. Οπότε φαντάζομαι ότι μέχρι αυτή την ημερομηνία θα υπάρχει η έγκριση ενός, δύο εμβολίων, θα το δούμε στην διαδικασία και στην πορεία», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Από τη στιγμή που θα πάρει ένα ή περισσότερα εμβόλια έγκριση, το αμέσως επόμενο 24ωρο από όταν φτάσουν στη χώρα μας θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό. Είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους Γερμανούς που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας για τον εμβολιασμό, τα logistics, πού θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς αυτό θα ξεδιπλωθεί, πόσα εμβολιαστικά κέντρα, πόσο προσωπικό, πόσοι πολίτες κάθε μήνα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Είναι ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα, γιατί τα εμβόλια έχουν διαφορετικές προδιαγραφές το ένα από το άλλο. Όμως, με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, γίνεται η προτεραιοποίηση στους υγειονομικούς μας, σε ευπαθείς ομάδες, στους μεγάλους σε ηλικία, σε γηροκομεία, σε κέντρα ειδικής φροντίδας και μετά σιγά-σιγά στον πληθυσμό μας, με τάξη, με έγκυρη ενημέρωση και τεκμηρίωση, με τη στήριξη της κοινωνίας, όλων των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων, των εταιρειών, που θα εξηγήσουμε όλοι μαζί πόσο ευεργετικά είναι τα εμβόλια και πώς μπορεί να μας επιστρέψουν σε μια μερική κανονικότητα».

Δεν αργεί πλέον αυτή η στιγμή είπε ο υπουργός Υγείας «γι' αυτό και ζητώ εγκράτεια, πίστη, εθνική ομοψυχία και αλληλεγγύη έτσι, ώστε να φτάσουμε μέχρι εκείνου του σημείου. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Έχουμε κουραστεί όλοι πάρα πολύ. Ζητώ να σεβαστούμε τους υγειονομικούς μας, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Βλέπετε τι τιτάνια μάχη δίνουν αυτοί οι άνθρωποι. Θα τους εμβολιάσουμε πρώτους. Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Τηρήστε τα μέτρα. Σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή.

Είναι μία πολύ κρίσιμη ώρα. Νομίζω ότι οι Έλληνες τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά και αξίζουμε να φτάσουμε επιτυχώς μέχρι το τέλος της διαδρομής. Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές και να μην επιτύχει η εθνική προσπάθεια, αυτοί δυστυχώς φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Έλληνα, σπέρνοντας ζιζάνια και διακινώντας fake news».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar οταν

  ο Αδωνης απελυε γιατρους και εκλεινε νοσοκομεα..θυμαστε;

 2. avatar Ο Δημόσιος υπάλληλος

  Κι ένα ωραία που άκουσα σήμερα :Δεν είναι λογικό λέει να προσλαμβάνεις μόνιμους γιατρούς όταν βρίσκεσαι σε μια μεγάλη έκτακτη ανάγκη, διότι μόλις λήξει (αυτή η έκτακτη κατάσταση) απλά θα είναι άχρηστοι-υπεράριθμοι-αργόμισθοι. Λογικό.

 3. avatar Τζακ

  Κοροιδοιός όπως το λέει πιο πάνω ο φίλος. Αφού το έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι ότι χρεώνουν παραπάνω θύματα. Πεθαίνει ο δικός σου ο.ανθρωπος από καρδιά εγκεφαλικό καρκίνο ή οτιδήποτε, έρχονται και σου λέτε μην είσαι χαζός ρε, εμείς θα γράψουμε κορονοιό, που ξέρεις ρε χαζέ μπορεί μια μέρα οι οικογένειες των θυμάτων του ιού να πάρουν και τίποτα αποζημιώσεις, γιατί να μην είσαι μέσα

 4. avatar Ας πρόσεχες

  Αφού ψήφισες Νέα Δημοκρατία είναι φυσικό να έρθει η χούντα.

 5. avatar Άντε γειά Newsbeast!

  Γιατί λογοκρίνεται και δεν δημοσιεύεται το link από το Πανεπιστήμιο του John Hopkins;
  Φοβάστε μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια για την παρωδία πανδημίας;
  Και μόνο αυτό που κάνετε αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο, που παίζεται και ότι εκτελείτε εντολές.

 6. avatar Βασίλη, πες αλεύρι. Ο εισαγγελέας σε γυρεύει.

  Δηλαδή πήρατε και άλλες προσφορές και εσείς επιλέξατε την φθηνότερη;

 7. avatar Τι άρση να κάνεις καψερέ που έτσι και ανοιξουμε θα πέφτει ο κόσμος κάτω σαν τις μύγες και συ θα φας όλο το ανάθεμα που δεν μπορείς να τους περιθάλψεις

  Προλαβαίνεις να την κάνεις. Σκέψου το σοβαρά.

 8. avatar Αυτόν τον τυπο

  Τον εμπιστεύεται το 60% του λαού ρε γμτ. Αλήθεια το βλέπω τώρα σε δημοσκόπηση στην τηλεόραση. Συμπέρασμα δε σωνομαστε με τίποτα γιατί δυστυχώς οι λαοί έχουν τις εξουσίες που τους αξίζουν...

  1. avatar πολακοδανεισταρα -χορευτη -υβριστη-ψευτη

   θες εσυ?????????παρτοναααααααααααα

 9. avatar Γ Ντουλας

  Όλα ένα μπάχαλο. Τα μέτρα δεν τηρούνται, κόσμος πολύς κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα. Αυτοκίνητα στους δρόμους, πολλές μετακινήσεις άσκοπες, μόλις φτιάχνει ο καιρός μαζεμένος κόσμος σε πλατείες και πάρκα, αποστάσεις δεν τηρούνται, άλλοι κατεβασμεμένες μάσκες και μιλάνε, μπάχαλο στα S.M. όπως και στα Μ.Μ.Μ.Και βέβαια ποιος να ελέγξει αυτή την ανομία, να αφήσει η ανεπαρκης σε προσωπικό αστυνομία την εγκληματικοτητα και να ασχοληθεί μ αυτά, δε γίνεται. Γι αυτό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γράφει τους νόμους και.τις διατάξεις που ψήφισε στα παλιά του παπούτσια και βολταρει με τις παρέες του στα βουνά οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί καλούν να βγει ο κόσμος για τη γιορτή του πολυτεχνείου........ΟΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ Όπως μπάχαλο θα τα κάνουν σε λίγο και με τα εμβόλια

  1. avatar αναρχομπαχαλακιας εισαι….καταληψιας ,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   μπαχαλο τακανε ο τσιπρης εδω και 5 χρονους........φορους εκας και ενφια ........ντολμα ψαλιδι πονους..........................................................

   1. avatar Γ Ντουλας

    Διάβασε ολόκληρο το σχόλιο πριν απαντήσεις κι όχι δύο λέξεις, μη βαριέσαι

 10. avatar Το εμβόλιο θα είναι ασφαλές…

  Ο λαός μας έχει μια παροιμία. \"Μακριά από γιατρό, παπά και δικηγόρο. Και οι τρεις θα σε θάψουν...\" Πόσο επίκαιρη! Κυκλοφόρησε μάλιστα video στο youtube που δείχνει τις άμεσες παρενέργειες του \"δοκιμασμένου\" εμβόλιου. Απολαύστε το μέχρι τέλους πριν το κατεβάσουν

  https://www.youtube.com/watch?v=2Hc9vttzXGM

  Υ.Γ. Αφιερωμένο στους Σήψα, Σκορδαλιά & CIA

 11. avatar Θα το στέλνω μέχρι να το αναρτήσεις

  ...

 12. avatar Το εμβόλιο θα είναι ασφαλές…

  Ο λαός μας έχει μια παροιμία. \"Μακριά από γιατρό, παπά και δικηγόρο. Και οι τρεις θα σε θάψουν...\" Πόσο επίκαιρη! Κυκλοφόρησε μάλιστα video στο youtube που δείχνει τις άμεσες παρενέργειες του \"δοκιμασμένου\" εμβόλιου. Απολαύστε το μέχρι τέλους πριν το κατεβάσουν

  https://www.youtube.com/watch?v=2Hc9vttzXGM

  Υ.Γ. Αφιερωμένο στους Σήψα,Σκορδαλιά & CIA

  1. avatar πολλα σαλια

   σκουπισε τα.........

  2. avatar Ειπε

   Ο καθηγητης πανεπιστημιου....

 13. avatar brb

  Εδώ ρε μας έχετε υστερήσει ακόμα και το οξυγόνο που αναπνέουμε! Αν βγεις δηλαδή για μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου θεωρείται αδίκημα να αναπνέεις ελεύθερα παρά μόνο πίσω από ένα πανί!! Ήμαρτον!!

 14. avatar Βασιλάκη, ετοίμασε το ελικόπτερο !!!

  Το Πανεπιστήμιο John Hopkins στις ΗΠΑ μετά από ανάλυση των στοιχείων για τους θανάτους κατέληξε στο συμπέρασμα πως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΔΟΪΟ.
  Ότι είπε ο Τσιόδρας. Πέθαναν με κορονοϊό από κάτι άλλο, αλλά τους βαφτίσατε πως πέθαναν εξαιτίας του COVID-19.
  ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
  ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!
  ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  1. avatar αν ειχες νου

   δε θαγραφες σαχλαμαρες.......τι συμφεροντα εξυπηρετεις?????σορος??????πακιστανων????ανταρσιας????χρυσαυγης??????αναρχιας????

  2. avatar Λη

   Το βρηκες στο site του πανεπιστημιου η σε καποιο αλλο site? Αν το βρηκες στου πανεπιστημιου, στειλε το link.να το δουμε κι εμεις και να το πιστεψουμε..

   1. avatar @ Άπιστε Λη

    https://web.archive.org/web/20201126163323/https://www.jhunewsletter.com/article/2020/11/a-closer-look-at-u-s-deaths-due-to-covid-19

 15. avatar Ιδού οι υπεύθυνοι

  Η κυβέρνηση ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες και το... ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύει συστηματικά την εθνική προσπάθεια κατά του κορονοϊού.
  Όταν ο Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον κορονοϊό. Από τότε χάθηκαν όλα.
  Στη συνέχεια αύξησε τις πληρότητες στα πλοία και στα αεροπλάνα προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων tour operators και του καρτέλ των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών.
  Παράλληλα δεν έκαναν τίποτα για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία με γιατρούς νοσηλευτές και ΜΕΘ.
  Τα χιλιάδες κρούσματα και οι εκατοντάδες νεκροί καθημερινά ήταν αναμενόμενα.

  1. avatar Λη

   Ο Συριζα αρχισε πρωτος να φωναζει ν ανοιξουν τα συνορα .Τωρα φωναζει παλι γιατι ανοιξανε.Ο Μητσοτακης παρελαβε 565 ΜΕΘ απ το Συριζα και τις εκανε 1250 .Εχετε να πειτε τιποτα?

   1. avatar ότι λες ασυναρτησίες

    αφού μετράς ιδιωτικές, δωρεές της βουλής και ιδιωτών αλλά και σκέτα έπιπλα στις αποθήκες

   2. avatar ΝΔουλεεε

    Σκουξε και ξανασκουξε. 27 μάτια και συνεχίζετε...

 16. avatar Παντού

  συνωμοσίες βλέπει;

 17. avatar Ροδίτης

  Βγήκε να μιλήσει και το φερέφωνο των λοιμοξιολόγων! Του λένε και τα λέει! Ουστ [...]! Ο μόνος ιός είστε εσείς!

 18. avatar Δημόσιος υπάλληλος

  «Πήραμε συγχαρητήρια από όλη την Ευρώπη». Μάλιστα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει