Η νέα τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και οι σταθμοί έχουν αποφασίσει ήδη ποια προγράμματα θα ρίξουν στην αδυσώπητη αρένα της τηλεθέασης. Οι μεταγραφές και οι μετακινήσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Άλλες συζητήθηκαν ιδιαίτερα, άλλες πέρασαν στα… ψιλά και άλλες προκάλεσαν έκπληξη, όπως αυτή των Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλου.  

Το τηλεοπτικό δίδυμο αποχαιρέτησε τον ΣΚΑΪ, έκλεισε πίσω του την πόρτα του «Dot» έπειτα από τέσσερις σεζόν και άνοιξε αυτή της Δημόσιας Τηλεόρασης και του «Στούντιο 4».

Λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας τους εκπομπής «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 16:00, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του Τύπου στο νέο τους τηλεοπτικό σπίτι και μίλησαν στο Newsbeast για το καινούριο επαγγελματικό τους βήμα.

«Παλιά ήταν οι δημοσιογραφικές ειδησεογραφικές εκπομπές που είχαν λίγο απ’ όλα. Μια είδηση, μια επικαιρότητα, ένα συμβάν. Θέλουμε να “παίζουμε” θέματα που ενδιαφέρουν, να δώσουμε αξία σε αυτά που πρέπει να δώσεις αξία. Να δώσουμε χρόνο και χώρο σε ανθρώπους που έχουν μια ιστορία να πουν, που έχουν κάτι αισιόδοξο, που υπάρχει ένα “μήνυμα”» ήταν τα πρώτα λόγια του Θανάση Αναγνωστόπουλου και ο ενθουσιασμός του για το νέο επαγγελματικό αυτό εγχείρημα ήταν εμφανής.

Οι δυο δημοσιογράφοι και παρουσιαστές, εκτός από κολλητοί φίλοι είναι και οικογένεια καθώς ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος έχει βαφτίσει την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του συζύγου της, Νάσου Γαλακτερού. Η μεταξύ τους οικειότητα, δημιουργεί άγχος ότι μπορεί να… αφεθούν και να ακουστεί στον τηλεοπτικό «αέρα» κάτι που δεν πρέπει; Εξάλλου η εκπομπή «Στούντιο 4» θα είναι ζωντανή και δεν θα υπάρχει η «ασφάλεια» του μαγνητοσκοπημένου προγράμματος το οποίο περνάει από τη φάση του μοντάζ.

Από την ασφάλεια της μαγνητοσκοπημένης εκπομπής στο άγχος του «ζωντανού»

«Το μόνο μου άγχος είναι αυτό. Στις ζωντανές εκπομπές πρέπει να έχεις γρήγορα αντανακλαστικά, να είσαι έτοιμος. Να πω μια χοντράδα; Μπορεί να την πω. Γενικά είμαι αυθόρμητος, δεν μαζεύομαι και εύκολα. Όμως, δεν είμαι σεξιστής, δεν είμαι ρατσιστής, δεν είμαι ομοφοβικός, δεν είμαι της πατριαρχικής κοινωνίας. Αυτά τα έχω λύσει μέσα μου. Οπότε δεν φοβάμαι ότι θα κάνω αυτό το λάθος γιατί δεν είμαι έτσι. Τώρα… Να ξεφύγει κάτι; Μπορεί να ξεφύγει κάτι παραπάνω και μπορεί να μου πουν “γιατί το είπες;”. Αλλά μέχρι εκεί» σημείωσε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και αναρωτήθηκε: «Άντε να πω κάτι λάθος, άντε να πάνε και όλα στραβά, ας πέσω και από την καρέκλα. Ε και;».

Ασφάλεια όμως που θα έχει στον πλευρό της τον καλύτερο της φίλο και σε αυτό το επαγγελματικό βήμα νιώθει και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

«Μας αρέσει το ότι η εκπομπή θα είναι ζωντανή. Το θέλαμε. Δεν ξέρω πώς θα είμαστε τη Δευτέρα. Δεν ξέρω αν θα πάθουμε “σεντόνι” και δεν θα μιλάμε ή αν θα βάλω εγώ τα κλάματα – που είναι το πιο πιθανό – ή αν θα παίξει ένα βίντεο και κάτι θα νιώσω ή αν κάτι θα γίνει. Μπορεί και να συμβούν όλα αυτά. Όμως είμαστε σε μια εποχή που πλέον οι άνθρωποι ζητάνε από την τηλεόραση ειλικρίνεια, πραγματικά συναισθήματα και αλήθεια. Αν εμένα η αλήθεια μου εκείνη την στιγμή είναι να κλάψω, δεν πειράζει. Και ένα λάθος να γίνει, δεν πειράζει. Δεν είμαστε φίλοι; Όλα τέλεια θα τα κάνουμε; Όχι, θα κάνουμε και το λάθος. Είμαι πολύ προετοιμασμένη γι’ αυτό. Ότι και να συμβεί, έχω δίπλα μου τον καλύτερο μου φίλο εδώ» ανέφερε η παρουσιάστρια και το βλέμμα της έλαμψε.

Τα τελευταία δυο χρόνια, η καθημερινή ειδησεογραφία χαρακτηρίζεται ως «βαριά» και οι ενημερωτικές εκπομπές όλο και πληθαίνουν αλλάζοντας το τηλεοπτικό τοπίο και ουσιαστικά εκτοπίζοντας σε δεύτερη θέση τα ψυχαγωγικά προγράμματα. Έχει χώρο λοιπόν μια δίωρη καθημερινή ψυχαγωγική μεσημεριανή εκπομπή στον τηλεοπτικό χάρτη;

«Η ψυχαγωγία η δικιά μας ναι γιατί η ψυχαγωγία η δικιά μας είναι ο καφές με τους φίλους σου. Το λένε όλες οι εκπομπές, το ξέρω. Νιώθω ότι στη δική μας εκπομπή όμως ισχύει. Όπου και να βρεθείς μια χαλαρή κουβέντα θα την κάνεις. Αυτή η χαλαρή κουβέντα θα είμαστε εμείς» τονίζει η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και… προειδοποιεί με χαμόγελο πως θα ακούσουμε και ιστορίες από την κοινή τους πορεία με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Το καράβι που ετοιμάζεται να πλεύσει

Ως ένα καράβι που ετοιμάζεται να πλεύσει παρομοίασε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου το «Στούντιο 4». «Φτιάχνεις κάτι, σα να είσαι ναυπηγός. Φτιάχνεις ένα καράβι, το χτίζεις, το θωρακίζεις, το μεγαλώνεις και μετά έρχεται η ώρα που πρέπει να το βάλεις στη θάλασσα και να δεις πώς πλέει. Είναι αυτό ακριβώς. Δηλαδή εμείς χτίζουμε αυτό το καράβι και το πετάμε στη θάλασσα για να δούμε αν θα επιπλεύσει, αν θα φτάσει στο λιμάνι ή αν δεν θα φτάσει…» ανέφερε η δημοσιογράφος με ρομαντική διάθεση.

Η πρόταση από την ΕΡΤ που δεν μπορούσαν να αρνηθούν

Η τηλεοπτική σεζόν αναμένεται ενδιαφέρουσα καθώς τα προγράμματα τα οποία θα βγουν στον «αέρα» είναι πολλά. Η… τράπουλα ανακατεύτηκε και το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό με τις προηγούμενες χρονιές αφού οι μετακινήσεις στελεχών, μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες ήταν πολλές το διάστημα που μας πέρασε.

Ο ανταγωνισμός, σε όλες τις ζώνες αναμένεται σκληρός. «Ο ανταγωνισμός πάντα σε βοηθάει. Βοηθάει εσένα αλλά βοηθάει και τον άλλον» τόνισε ο Θανάσης Αναγνώστοπουλος.

Στο τέλος της προηγούμενης τηλεοπτικής σεζόν, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, είχαν όχι μια, όχι δυο αλλά τέσσερις τηλεοπτικές προτάσεις. Αυτή τελικά που τους «κέρδισε» ήταν της ΕΡΤ καθώς και για τους δυο η Δημόσια Τηλεόραση έχει άλλη βαρύτητα αφού μεγάλωσαν με αυτήν όπως χαρακτηριστικά είπαν.

«Η ΕΡΤ δε θα κάνει τα πάντα για τα νούμερα τηλεθέασης»

Το ραβασάκι της AGB, κοινώς τα νούμερα τηλεθέασης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των ιδιωτικών σταθμών. Τι συμβαίνει όμως στην Δημόσια Τηλεόραση; Μύθος ή πραγματικότητα ότι η ΕΡΤ δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο… ραβασάκι;

«Επικρατεί μια άποψη ότι η ΕΡΤ δεν ενδιαφέρεται για τα νούμερα τηλεθέασης. Είναι λανθασμένη αυτή η άποψη. Η ΕΡΤ ενδιαφέρεται για τα νούμερα τηλεθέασης, απλώς δεν θα κάνει τα πάντα για τα νούμερα τηλεθέασης» ανέφερε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Απαλλαγμένος από το άγχος αυτό, νιώθει μεγαλύτερη ελευθερία ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στην ΕΡΤ; «Νιώθω μεγαλύτερη ελευθερία και εμπιστοσύνη γιατί οι άνθρωποι της ΕΡΤ πραγματικά εμπιστεύονται και πιστεύω ότι δίνουν και χώρο» τόνισε ο Θανάσης Αναγνώστοπουλος.

Η διαφορετική στήλη της μαγειρικής

Στο πλατό του «Στούντιο 4» υπάρχει μεταξύ άλλων και μια εντυπωσιακή κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη. Και ενώ κανείς θα πίστευε, πως τα «μάτια» της θα ανάψουν από κάποιον επαγγελματία μάγειρα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Η κουζίνα της νέας ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΡΤ1 θα φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανθρώπους καθημερινούς, οι οποίοι θα θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές τους με τους παρουσιαστές και το τηλεοπτικό κοινό.

«Στην κουζίνα δεν θα έρχεται ένας σεφ να κάνει τη μαγειρική. Το κάνουν οι άλλες εκπομπές μια χαρά. Λέμε να φέρνουμε καθημερινούς ανθρώπους που θα έχουν κάτι να “πουν”. Για παράδειγμα, εγώ είμαι από την Καρδίτσα. Θα φέρουμε μια κυρία από την Καρδίτσα να κάνει μια αυθεντική γαλατόπιτα. Ή μια φίλη Μεξικάνα, να έρθει να μας δείξει το αυθεντικό fajitas. Τέτοιες θα είναι οι συνταγές. Χρηστικές και απλές. Δεν θα είναι σε καθημερινή βάση» αποκάλυψε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Η «παρέμβαση» μέσω Zoom

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει πολλά και φυσικά έχει επηρεάσει και τις τηλεοπτικές παραγωγές. Μια από τις αλλαγές που έχει προκαλέσει είναι η έλλειψη ζωντανού κοινού στις εκπομπές. Ωστόσο, το Zoom δίνει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Στο πλατό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη στην οποία μέσω της συγκεκριμένη εφαρμογής θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να έχει «παρουσία» και να συμμετέχει, να παρεμβαίνει και να έχει ενεργή παρουσία στην εκπομπή.