Ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος το επόμενο 24ωρο, αλλά αναμένεται να χαλάσει σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ θα σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3 ανέφερε ότι ο καιρός θα είναι αίθριος την Τετάρτη (13/12) και θα αρχίσει να χαλάει από την Πέμπτη (14/12) με βροχές στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή (15/12), ενώ το Σάββατο θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο που θα συνοδεύεται από πολύ δυνατούς βοριάδες και αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Σχεδόν παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό την Κυριακή (16/12), ωστόσο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ο καιρός την Τετάρτη

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου την Τετάρτη (13/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Αιγαίο όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16, στην Ήπειρο από 4 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 1 έως 17-18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.