Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση στην πόλη του Βόλου, με τους κατοίκους να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές έξω από το δημαρχείο της πόλης προκειμένου να προμηθευτούν μία εξάδα εμφιαλωμένο νερό. Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι μετά τις 18.00 αναμένεται να υδροδοτηθεί η πόλη από γεωτρήσεις, δηλαδή όχι με πόσιμο νερό, και με την παροχή να δίνεται για τρεις ώρες την ημέρα. Οι ώρες αυτές θα αλλάζουν καθημερινά και οι κάτοικοι θα ενημερώνονται σχετικά.

Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, βρέθηκε έξω από το δημαρχείο, όπου γίνεται η διανομή του νερού, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει ασφαλή εκτίμηση για τον χρόνο αποκατάστασης της υδροδότησης. «Θα δοθεί νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γ. Δήμου και κάτω, από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από 4 γεωτρήσεις. Δεν φτάνει. Θα δοθεί με μέτρο. Θα λειτουργεί 3 ή 4 ώρες το νερό, θα κόβεται και θα ξαναλειτουργεί για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες. Από 11 μμ τη νύχτα θα κόβεται. Γιατί αυτό το νερό είναι προσωρινό», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δείξουν υπομονή, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου είπε ότι «θα περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει νερό στις βρύσες των κατοίκων του δήμου Βόλου, καθώς οι ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης, κυρίως στους αγωγούς που κατεβάζουν το νερό από το Πήλιο και περνούσαν μέσα από το χείμαρρο Κραυσίδωνα, αλλά και στις δεξαμενές, έχουν καταστραφεί. Το νερό θα επανέρχεται σταδιακά, θα είναι ελάχιστο και οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή».

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης διευκρίνισε ότι το νερό δεν θα είναι πόσιμο. «Θα είναι χλωριωμένο αλλά το δίκτυο θα έχει φερτές ύλες» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο αγωγός που φέρνει 800 κυβικά νερό είναι δύσκολο να λειτουργήσει γιατί από τα 12 χιλιόμετρα έχουν φτιάξει 200 μέτρα. Δεν ξέρουμε το μέγεθος της βλάβης».