Ο Γουόρεν Μπάφετ ξεπέρασε σε περιουσία τον Λάρι Πέιτζ και πλέον απειλεί και τους Λάρι Έλισον και Μπιλ Γκέιτς, φτάνοντας στην τέταρτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η καθαρή περιουσία του διάσημου επενδυτή και CEO της Berkshire Hathaway αυξήθηκε κατά σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια σε 123 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο Πέιτζ, εκ των συνιδρυτών της Alphabet, της μητρικής της Google, είδε την περιουσία του να περιορίζεται κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή σε περίπου 122 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Λάρι Έλισον, ο πρόεδρος της Oracle και εκ των σημαντικότερων επενδυτών της Tesla, έχει περιουσία που ανέρχεται σε 126 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, εκτιμάται σε 129 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Μπάφετ έχει αυξηθεί το 2023 κατά σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια, μέγεθος που αντανακλά την εκτόξευση της μετοχής της Berkshire Hathaway κατά 19%. Η εταιρεία φαίνεται πως επωφελήθηκε σημαντικά από το τεράστιο στοίχημά της στη μετοχή της Apple, η οποία έχει αυξηθεί κατά 36% από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η Berkshire Hathaway, η οποία θεωρείται μια μικρογραφία της αμερικανικής οικονομίας λόγω του τεράστιου εύρους του χαρτοφυλακίου της, φαίνεται να έχει επίσης επωφεληθεί από την επιβράδυνση του πληθωρισμού αλλά και από την εξασθένιση των ανησυχιών για μια νέα ύφεση και για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.