Τα μεζεδοπωλεία στις γειτονιές της Αττικής αποτελούν το καλύτερη σημείο για να βρεθεί κανείς με τους φίλους και να περάσει όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτήν τη φορά η πυξίδα δείχνει βόρεια και πιο συγκεκριμένα Χαλάνδρι, Μαρούσι και Νέα Ερυθραία, όπου τρία προσεγμένα και περιποιημένα μεζεδοπωλεία στρώνουν τραπεζάκια έξω, τα οποία γεμίζουν με νόστιμους και λαχταριστούς μεζέδες για όλη την παρέα.

Ονειρία

Ένα ταξίδι στο χρόνο ξεκινά μόλις διαβεί κανείς την πόρτα του μεζεδοπωλείου Ονειρία (Κολοκοτρώνη 8), ακόμη κι αν βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου. Στεγασμένο σε ένα παλιό δίπατο σπίτι, διαθέτει μια όμορφη σάλα διακοσμημένη με αντίκες, καθώς και μια υπέροχη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κλασικοί, ελληνικοί μεζέδες με σύγχρονο twist γεμίζουν τα τραπέζια του, παρασκευασμένοι όλοι με περισσό μεράκι και επιλεγμένα, ελληνικά προϊόντα.

Το Αυθαίρετο

Από τα καλά κρυμμένα μυστικά του Αμαρουσίου, σε ένα αδιέξοδο της περιοχής, το Αυθαίρετο (Πευκών 10) είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που από την πρώτη φορά που θα το επισκεφτεί κανείς γίνονται στέκια. Τόσο για τον εξαιρετικό εξωτερικό του χώρο με την αυλή με το χαλικάκι και τα τραπέζια «πνιγμένα» από το πράσινο -θυμίζει έντονα εκδρομή στην εξοχή το όλο σκηνικό- όσο και για τους γευστικούς και πλούσιους μεζέδες του με πρωταγωνιστή όλων τα περίφημα γαρδουμπάκια του.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Όλο το σκηνικό του μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποια αγαπημένη ελληνική ταινία. Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και το όνομά του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στα βόρεια προάστια τα τελευταία χρόνια και να κερδίσει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη του κοινού. Μια μεγάλη γκάμα μεζέδων γεμίζει τον κατάλογο, κάνοντας την επιλογή μια δύσκολη υπόθεση. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.