Το βρετανικό κανάλι Channel 4 «ακτινογράφησε» τον τάφο του Ουίλιαμ Σέξπιρ, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν αντικείμενα που είχαν ενταφιαστεί μαζί με τη σορό του μεγάλου βάρδου ο οποίος είχε φροντίσει να «καταραστεί» όποιον θα τολμούσε να τον ενοχλήσει στην τελευταία του κατοικία.

«Τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα αποκαλυφθούν σε ένα ντοκιμαντέρ του καναλιού που θα μεταδοθεί αργότερα, την άνοιξη» ανέφερε στην εφημερίδα Daily Telegraph ένας εκπρόσωπος της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον της κεντρικής Αγγλίας όπου έχει ενταφιαστεί ο Σέξπιρ (1564-1616).

Ένας εκπρόσωπος του Channel 4 επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους αντικείμενα αναζητά το κανάλι στον τάφο. Ένας θρύλος υποστηρίζει ότι είχαν ταφεί εκεί άγνωστα έργα του Σέξπιρ.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 ετών από τον θάνατο του βάρδου.

Ο τάφος συντηρήθηκε το 2008, χωρίς να μεταφερθούν αλλού τα λείψανα για να μην πέσει στους συντηρητές η «κατάρα» που είναι γραμμένη στην ταφόπλακα: «Φίλε μου, για την αγάπη του Ιησού, συγκρατήσου, μη σκάψεις τη σκόνη που είναι εδώ κλεισμένη. Ευλογημένος να είναι αυτός που θα λυπηθεί αυτές τις πέτρες. Και καταραμένος εκείνος που θα μετακινήσει τα κόκαλά μου».

Το Στράτφορντ-απόν-Έιβον προσελκύει τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο που έρχονται για να ανακαλύψουν τα μέρη όπου έζησε και δημιούργησε ο μεγάλος δραματουργός, το σπίτι όπου γεννήθηκε, τον τάφο του ή το σπίτι όπου μεγάλωσε η σύζυγός του, η Αν Χάθαγουεΐ.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα γίνουν για την επέτειο των 400 ετών από τον θάνατό του περιλαμβάνεται και μια έκθεση, στο Λονδίνο, το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστούν 37 ταινίες μικρού μήκους, μία για κάθε ένα από τα έργα του Σαίξπηρ. Το θέατρο Globe θα τιμήσει τον βάρδο ανεβάζοντας το ίδιο Σαββατοκύριακο τέσσερις παραστάσεις του Άμλετ.

Ο Σέξπιρ πέθανε στις 23 Απριλίου 1616.

shakespeare1 shakespeare2 shakespeare3

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.