Η Ελλάδα είναι τόπος ευλογημένος, με αμέτρητα μέρη ανά την επικράτειά της που φημίζονται για την πλούσια φύση και την εκπληκτική ομορφιά τους.

Ένα από αυτά, λοιπόν, εντοπίζεται στην Ήπειρο και διασχίζει τους νομούς Θεσπρωτίας, Πρεβέζης και Ιωαννίνων. Ο λόγος για τον ποταμό Αχέροντα, που έχει συνδεθεί από την αρχαιότητα με το θάνατο -εξ ου και η ονομασία «ποταμός του θανάτου». Κατά την αρχαιότητα ο Αχέροντας θεωρείτο το ποτάμι όπου ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές στο Χάροντα, κατά την διαδρομή τους προς τον Άδη.

Στο 50 χλμ. μήκος του τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς «αγκαλιάζουν» το μυθικό ποταμό, ο οποίος εκβάλλει στο Ιόνιο.

Οι πηγές του Αχέροντα συναντώνται στο νομό Θεσπρωτίας, 2 χλμ. από το χωριό Γλυκή, ενώ αποτελούν σημείο για βουτιές και δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη όπως ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς κ.α.

Τόσο ο ποταμός, όσο και η γύρω περιοχή του έχουν συμπεριληφθεί στο Δίκτυο Natura 2000, ενώ έχει χαρακτηριστεί επίσης και ως περιοχή ιδιαίτερου κάλλους.

Απολαύστε το βίντεο του Epirustravel.eu με τις εκπληκτικές εικόνες από την ευρύτερη περιοχή και θαυμάστε το μεγαλείο της ελληνικής φύσης στην Ήπειρο.