Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκουράζεται μετά την κατάκτηση του τίτλου στο διπλό του τουρνουά του Ακαπούλκο στο Μεξικό και ο πατέρας του και προπονητής του, Απόστολος, με δηλώσεις του σε ελληνική εφημερίδα αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τον κίνδυνο που αντιμετώπισε πριν πέντε χρόνια ο γιος του στην Κρήτη.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς, πατέρας και προπονητής του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και αποκάλυψε αυτό που έγινε πριν μια 5ετία στην Κρήτη και το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία.

Αναλυτικά όσα είπε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά στις δηλώσεις του.

Για το αν έχει περάσει κάποια δύσκολη στιγμή με τον Στέφανο…

«Όταν κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του κάποια στιγμή που κολυμπούσε, πριν από πέντε χρόνια, στην Κρήτη και βρεθήκαμε όλοι μαζί εκεί. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιείς. Αυτό που προσπαθούμε κάθε φορά είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε ό,τι δύναμη έχουμε μέσα μας, για να πετύχει αυτά που θέλουμε, γιατί έχουμε μια αποστολή. Προσπαθούμε να βγάλουμε ό,τι δυνάμεις έχουμε».

Για τις αναρτήσεις του Τσιτσιπά στο Twitter…

«Δεν ασχολούμαι. Εγώ δεν έχω καν Twitter. Δεν υπάρχει λόγος ο κόσμος να επιτίθεται, γιατί αυτή είναι η ζωή ενός αθλητή. Δεν είναι μόνος του, είναι σε ένα σύστημα μέσα. Το σύστημα προσπαθεί πάντα να τον κάνει να κάνει πράγματα που πολλές φορές δεν εκφράζουν τον ίδιο. Είναι μέρος της δουλειάς αυτό. Ο Στέφανος είναι ένας ταπεινός άνθρωπος και ένα κανονικό παιδί. Παιδί της διπλανής πόρτας».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Καλό είναι να μην πολεμάει ο κόσμος. Ολος ο κόσμος είναι προβληματισμένος, γιατί πάντα όταν υπάρχει πόλεμος είναι τεράστιος ο προβληματισμός, και ειδικά όταν ο πόλεμος είναι στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να γίνονται αυτά τα πράγματα».