Είναι κοντός. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε το 1998 ο σκάουτερ της Ρεάλ Οβιέδο όταν πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει τη μεταγραφή του Νταβίδ Βίγια.

Με ύψος 1.75 όμως και κερδισμένους άλλους 2-3 πόντους από καλοχτενισμένο του μαλλί, ο Νταβίδ Βίγια είναι ο πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, από την ημέρα που έκανε ντεμπούτο στην καθημερινότητα της,με τη φανέλα της Σαραγόσα! Από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα, έδειχνε να είναι το κομμάτι που έλλειπε από το εκπληκτικής ομορφιάς παζλ που προσπαθούσε να κρεμάσει στον παγκόσμιο τοίχο του ποδοσφαίρου, ο Πέπε Γκουαρντιόλα. Αντικατέστησε στην κορυφή των «μπλαουγκράνα» παίκτες όπως ο Ζλάνταν Ιμπραϊμοβιτς και ο Σάμουελ Ετό, ευελπιστώντας ότι θα ταιριάξει απόλυτο στο Total Football του Ισπανού τεχνικού. Είχε ήδη στην κατοχή του 140 γκολ και ετοιμαζόταν να οπλίσει για περισσότερα.

Τα σενάρια του ισπανικού Τύπου έσπευσε να τα διαψεύσει ο Γκουαρντιόλα. Τσέλσι και Λίβερπουλ φαίνεται να έχουν πάρει το πράσινο φως από τη διοίκηση των Πρωταθλητών Ευρώπης, για να καταθέσουν τις προσφορές τους. Ο Βίγια πωλείται!

Ο Πέπε το αρνήθηκε, όμως το ερώτημα είναι πως αν ισχύει έστω και στο ελάχιστο, τότε κανείς από τους υπόλοιπους φορ, δεν μπορεί να νιώθει άξιος για να γίνει…ενδεκαδάτος Καταλανός.

Με 162 γκολ προηγείται στη λίστα των σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν από το 2003, χρονιά που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της Σαραγόσα. Με 17 τέρματα στην πρώτη του σεζόν και ένα χατ-τρικ στο ενεργητικό του τον Απρίλιο του 2004, έδειξε από πολύ νωρίς τα δείγματα του.

Με τα 108 τέρματά του στη Βαλένθια, απάντησε στον σκάουτερ της Οβιέδο για το ύψος του, στους γιατρούς που στα 14 χρόνια του, τού ζήτησαν να σταματήσει την μπάλα εξαιτίας ενός προβλήματος στο δεξί του πόδι αλλά και σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι Μέσι, Φορλάν, Ετό και Κανουτέ, ήταν είναι ή και θα είναι καλύτεροι σκόρερ στους ισπανικούς αγωνιστικούς χώρους.

Στη λίστα είναι πρώτος, ο Μέσι ακολουθεί με 136 γκολ, ο Φορλάν έμεινε στα 128 αφού αποχώρησε για την Ίντερ, ο Ετό κόλλησε στα 124 ενώ ο Κανουτέ δεν έφτασε ούτε τα 100 αφού σταμάτησε στα 88. Αν για τον Τόρες η Τσέλσι δαπάνησε 50 εκ. λίρες, πόσα πρέπει να πληρώσει για τον Βίγια, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του τον Μέσι στο μέτρημα των γκολ με ένα χρόνο περισσότερο στην Πριμέρα;Αστοχο ερώτημα; Μα, ο καθένας πουλάει τον εαυτό του πάντα με τα πλεονεκτήματα που μπορεί να εμφανίσει και ο Βίγια έχει το πιο ισχυρό παγκοσμίως!

Πηγή: Sport-fm.gr