Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθούν τα επεισόδια και να αποκαλυφθούν οι δράστες.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε βάρος ατόμου με ειδικές ανάγκες. Το δεύτερο κρούσμα καταγράφηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας, στις 31 Οκτωβρίου 2017 όταν «ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε  από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα».

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου στην ανακοίνωση της κάνει λόγο «για αποτρόπαια γεγονότα που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του» και καλεί όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου να προχωρήσει «στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».