Την ΤΑΜΣ «Σάος» στη Σαμοθράκη, η οποία περιελάμβανε εκκαθάριση κατοικημένης περιοχής από τον 4ο Λόχο Εθνοφυλακής, καθώς και βολή εθνοφυλάκων με όλα τα όπλα, παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Να επισημάνουμε πως φέτος είναι το έτος αφιερωμένο από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στις μονάδες Εθνοφυλάκων. Ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Οι εποχές που ζούμε, είναι εποχές όπου βλέπουμε μία λεκτική επίθεση και πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Βλέπουμε μία ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και απέναντι στις συμμαχικές χώρες.

Τα τελευταία χρόνια μετά τη μεταπολίτευση είδαμε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το οποίο η Ελλάδα υπηρετεί, με παραβιάσεις, παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στις οποίες απαντά η Πολεμική μας Αεροπορία. Το τελευταίο αεροπλάνο που προσγειώνεται είναι πάντα ελληνικό. Παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων, προκλητικές συμπεριφορές, όπως αυτή που έχουμε τώρα με την προχθεσινή ανακοίνωση και τη ΝΟΤΑΜ του ερευνητικού σκάφους στην περιοχή της Σαμοθράκης. Όλες αυτές οι προκλήσεις απαντώνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι τις σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας, τις σημαίες τις κατεβάζουμε μόνο όταν τις αντικαθιστούμε με καινούργιες. Αυτές οι σημαίες δεν υποστέλλονται όσο παραμένει έστω και ένας ζωντανός από όλους εμάς».

kmnstt1 kmnstt2 kmnstt3 kmnstt4 kmnstt5 kmnstt6 kmnstt7 kmnstt8 kmnstt9 kmnstt10