Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 805 παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μια ημέρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για ποσοστό που αντιστοιχεί στο 27% του συνόλου των ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

O υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα σχετίζεται και με τον μεγάλο αριθμό self test που έγιναν με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, καθώς ελέγχθηκε το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού και το 75% των ανεμβολίαστων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον Μάιο έως σήμερα, έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που έχουν νοσήσει. Συγκεκριμένα, από τις 13 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου, 17.817 παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Με τα μάτια στραμμένα στο άνοιγμα των σχολείων και την επίδραση που η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα έχει στην πανδημία, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι Δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος για τον εμβολιασμό των παιδιών, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς ανησυχούν για την επίδραση που θα έχει το άνοιγμα των σχολείων στην πορεία της πανδημίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.