Μια νέα μελέτη έρχεται να σκιαγραφήσει μια πιο ζοφερή εικόνα για την ικανότητα του κορονοϊού να ζει στο ανθρώπινο δέρμα.

Σε εργαστηριακά πειράματα, οι ερευνητές ανέμειξαν δείγματα κορονοϊού και γρίπης με ανθρώπινο δέρμα που πήραν από νεκροψίες και βρήκαν πως ο ιός της γρίπης επιβιώνει για λιγότερο από 2 ώρες, ενώ ο κορονοϊός ζει ακόμα και 9 ώρες.

Το θετικό της μελέτης είναι πως και οι δύο ιοί αδρανοποιούνται εντός 15 δευτερολέπτων από αντισηπτικό χεριών που περιέχει 80% αλκοόλη.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως η μελέτη τους υποδεικνύει τους αυξημένους κινδύνους που έχει ο SARS-CoV-2 για μόλυνση από επαφή, επισημαίνοντας ξανά τη σημασία του σωστού πλυσίματος των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα των ιαπώνων ερευνητών λέει ακόμα πως ο μεγάλος χρόνος επιβίωσης του κορονοϊού στο ανθρώπινο δέρμα πρέπει να απασχολήσει τις υγειονομικές αρχές, ώστε να αναπτυχθούν μέθοδοι για την αποτροπή της μετάδοσης από επαφή.

Για τις ανάγκες των πειραμάτων της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Clinical Infectious Diseases», οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ανθρώπινο δέρμα από νεκροψίες που είχαν γίνει εντός 24 ωρών, ώστε να αποφύγουν να μολύνουν υγιείς εθελοντές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.