Κορονοϊός: Ασαφή αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή του Avigan

Το φάρμακο χορηγήθηκε σε 89 ασθενείς στην Ιαπωνία μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
7:13
12/07/2020
Κορονοϊός: Ασαφή αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή του Avigan
1
loading

Κανένα ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να προκύψει αναφορικά με το κατά πόσο το φάρμακο Avigan της Fujifilm Holdings Corp μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Fujita Health University, Γιοχέι Ντόι, αν και οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε το φάρμακο αυτό από νωρίς κατά την κλινική δοκιμή έδειξαν μεγαλύτερη βελτίωση από αυτούς που έλαβαν καθυστερημένα δόσεις του, τα αποτελέσματα δεν ήταν στατιστικά σημαντικά

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση κλινικής δοκιμής που έγινε μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου σε 89 ασθενείς στην Ιαπωνία.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχε δηλώσει ότι ήλπιζε το φάρμακο αυτό να εγκριθεί ως θεραπεία για την Covid-19 τον Μάιο, αλλά μια έλλειψη ασθενών στην Ιαπωνία καθυστέρησε την πρόοδο των κλινικών δοκιμών. Αυτό έχει λάβει έγκριση ως θεραπεία για την Covid-19 στη Ρωσία και την Ινδία.

Γνωστό γενικά ως φαβιπιραβίρη, το Avigan αναπτύχθηκε από θυγατρική της Fujifilm και εγκρίθηκε στην Ιαπωνία ως επείγουσα θεραπεία για τη γρίπη το 2014.

Τον Μάρτιο αυξήθηκε το ενδιαφέρον για το φάρμακο αυτό, μετά τη δήλωση Κινέζου αξιωματούχου ότι δείχνει να βοηθάει ασθενείς να αναρρώσουν από την Covid-19. Τώρα αποτελεί αντικείμενο τουλάχιστον 25 κλινικών δοκιμών που γίνονται στον κόσμο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει καλέσει την Fujifilm να τριπλασιάσει τα εθνικά αποθέματα του φαρμάκου και να δεσμευτεί να το δώσει σε χώρες που θα το ζητήσουν.

Για το φάρμακο αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες, καθώς έχει δείξει να προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε δοκιμές σε ζώα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar chιρσ

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση . Θα θέλαμε περισσότερα και για τη δοκιμή του favipiravir στην δοκιμή dhaka trial που έγινε πρόσφατα και για τα θετικά αποτελέσματά της. Απλά ψάξτε για dhakta trial favipiravir και μετά πατήστε μετάφραση της ιστοσελίδας στα Ελληνικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει