Μένουμε σπίτι: Το βίντεο για τους ηλικιωμένους, τα γκισέ τραπεζών και τα ATM

«Βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας»


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
7:45
30/03/2020
Μένουμε σπίτι: Το βίντεο για τους ηλικιωμένους, τα γκισέ τραπεζών και τα ATM
2
loading

Να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και να μη συνωστίζονται στις τράπεζες και τα ΑΤΜ, ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός, παροτρύνει τους ηλικιωμένους το υπουργείο Υγείας.

Στο βίντεο καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε τα άτομα προχωρημένης ηλικίας ώστε να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικόα.

«Βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε. Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Μένουμε σπίτι» αναφέρει το βίντεο για τον κορονοϊό.

Πότε θα γίνει η καταβολή συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, είχε πει ότι φέρνει «χρονικά πιο μπροστά την καταβολή των συντάξεων και σε διαφορετικούς χρόνους ανά φορέα στην προσπάθεια διευκόλυνσης των συνταξιούχων όσο αφορά στην αποφυγή συνωστισμού αλλά και για χάρη της οικονομικής τους διευκόλυνσης των ίδιων».

Οι ημερομηνίες που ανακοίνωθηκαν είναι:

 • Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) καταβλήθηκαν στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
 • Οι συντάξεις του δημοσίου καταβλήθηκαν στις 27 Μαρτίου 2020 ημέρα Παρασκευή αντί της 30ης Μάρτιου 2020
 • Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ) θα καταβληθούν σήμερα 30 Μαρτίου 2020.
 • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου θα καταβληθούν σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
 • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Οργάνωση ΡΟΜΑ ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ

  Με χαρά σας ανακοινώνουμε οτι η φυλή μας πάντα μπροστά στους Εθνικούς αγώνες θα αναλάβει να στηρίξει τους υπερήλικες συμπολίτες μας απο την δυσκολία ανάληψης χρημάτων απο τα ΑΤΜ . Είτε με απαλλοτριώσει του ποσού από τα χέρια τους είτε παίρνοντας ολόκληρο το ΑΤΜ καθώς βέβαια σε κατά οίκους επισκέψεις ώστε να απαλλαγούν απο το άγχος της κατοχής χρημάτων.

 2. avatar ΓΙ 78

  ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΛΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΕΡΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει