Τα 9 μέτρα που ζητούν οι γιατροί για τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος στον κορονοϊό

Πατούλης: Η διασπορά του ιού είναι ένας κίνδυνος που μπορεί να τινάξει στον αέρα το Σύστημα Υγείας


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
16:16
13/03/2020
Τα 9 μέτρα που ζητούν οι γιατροί για τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος στον κορονοϊό
1
loading

Με επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος με εννέα μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ προτείνει τα εξής:

1. Ανανέωση όλων των συμβάσεων των ιατρών που υπηρετούν στις Δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

2. Νέες προσλήψεις ιατρών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της κρίσης τώρα, και να μείνουν στο Σύστημα μετά, αφού είναι γνωστό το εύρος υποστελέχωσης του.

3. Να βελτιωθεί η ετοιμότητα των χώρων υποδοχής ασθενών (ΤΕΠ, Κ.Υ.,ΤΟΜΥ,ΠΕΔΥ) και να διασφαλιστεί η υγεία όλων των εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτές τις δομές.

4. Να περιορίσουμε την άνευ σοβαρού λόγου προσέλευση στις Δημόσιες (Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες) δομές υγείας. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει:

  • α) Να ακυρωθούν τα ραντεβού των τακτικών περιστατικών
  • β) Να μην χρειάζεται να προσέρχονται στις Δημόσιες δομές υγείας οι χρονίως πάσχοντες, προκειμένου να πάρουν την χρόνια (τρίμηνη) συνταγή τους, παρά μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

5. Αύξηση του αριθμού των Κέντρων Εργαστηριακής Διάγνωσης (λελογισμένη, ελεγχόμενη και πιστοποιημένη).

6. Αύξηση των γραμμών τηλεφώνου του ΕΟΔΥ, γιατί η επικοινωνία μαζί του είναι δύσκολη έως αδύνατη. Επίσης ξεχωριστή γραμμή για τους γιατρούς.

7. Πλήρης διακοπή της λειτουργίας όλων των Αθλητικών Κέντρων και Σωματείων.

Και επειδή, και οι Υγειονομικοί έχουν μικρά παιδιά στα σχολεία που καλώς έκλεισαν,

8. Ζητάμε την αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή της απόφασης για τις άδειες ειδικού σκοπού, χωρίς την οποία δεν θα είχε αξία η σωστή απόφαση του κλεισίματος των σχολείων.

9. Τέλος σας καταγγέλλουμε και περιμένουμε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας σε υγειονομικό υλικό πρόληψης (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά διαλύματα κ.λ.π.).

Με σχόλιό του αναφορικά με το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρει: «Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να προστατευθούν τόσο το υγειονομικό προσωπικό όσο και οι ασθενείς. Επίσης, θα πρέπει να διασφαλιστεί το αναγκαίο υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, υλικό αποστείρωσης κ.τ.λ.), σε όλες τις Δομές Υγείας τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας.

Θα πρέπει να θωρακίσουμε τα νοσοκομεία, για να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλείας για το προσωπικό, γιατί η ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού είναι ένας κίνδυνος που μπορεί να τινάξει στον αέρα το Σύστημα Υγείας και να οδηγήσει σε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Σημειώνεται ότι, ο ΙΣΑ πρόκειται να διαθέσει κουτί με 50 μάσκες στους ιδιώτες γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δουλαβερη Βασω

    Πολλα συγχαρητηρια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει