Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τον κορονοϊό – Σχέδιο για 1.200 κλίνες στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

Έτοιμη η χώρα να διαχειριστεί την κρίση, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
11:29
27/02/2020
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για τον κορονοϊό - Σχέδιο για 1.200 κλίνες στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης
loading

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν αξιωματούχοι του τομέα υγείας στις ΗΠΑ για τον κορονοϊό προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης από το νέο ιό. Η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σχέδια για την διάθεση άνω των 1.200 κλινών στα νοσοκομεία στην περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και σε «άριστη κατάσταση» για να διαχειριστούν την υγειονομική κρίση που προκαλεί ο κοροναϊός.

Ο ίδιος κατηγόρησε δύο τηλεοπτικά δίκτυα ότι παρουσιάζουν με δραματικό τρόπο την κατάσταση με τον κορονοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στις αγορές.

Για τις ΗΠΑ είναι γρίφος το 15ο κρούσμα του κορονοϊού, που καταγράφηκε στην Καλιφόρνια, καθώς, όπως ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), πρόκειται για άνθρωπο που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχε έρθει σε επαφή με κάποιο πρόσωπο που να είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί, περιστατικό χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

Το πώς προσβλήθηκε ο άνθρωπος αυτός από τον κοροναϊό δεν είναι σαφές. Το κρούσμα αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί πως μολύνθηκαν στην αμερικανική επικράτεια σε 15.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει