Στην υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, εξηγώντας πως η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του είναι ένα απλό πλημμέλημα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ποινή που μπορεί να επιβληθεί από το δικαστήριο στον πρώην παρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα.

«Δυστυχώς είναι ένα πλημμέλημα. Ένα αμιγώς σεξουαλικό έγκλημα γιατί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία του συγκεκριμένου υλικού είναι πολύ βάναυσος, που θα έπρεπε να υπάγεται στα αμιγώς σεξουαλικά εγκλήματα. Αυτό είναι ένα πλημμέλημα το οποίο έχει και πολύ απλό πλαίσιο ποινής», εξήγησε ο Γιάννης Μαρακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Με αφορμή και τις πληροφορίες ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και η σύζυγός του ταξίδεψαν για το Μεξικό, σχολίασε: «Δεν πέρασε από ανάκριση για κακούργημα όπου θα μπορούσαν να του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ή και προσωρινή κράτηση.

Επίσης, ακριβώς επειδή είναι ένα απλό πλημμέλημα, έχει τη δυνατότητα να μην παραστεί και στο δικαστήριο, δηλαδή να μην εκπροσωπηθεί σε μία ποινική δίκη δια πληρεξουσίου δικηγόρου με μία απλή εξουσιοδότηση. Ό,τι ποινή και να ακούσει.

Ακόμη κι αν καταστεί κακούργημα μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν έχει αναδρομική ισχύ».

Ποια είναι η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Στάθη Παναγιωτόπουλο;

«Ποια είναι η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Στάθη Παναγιωτόπουλο;» ρωτήθηκε ο δικηγόρος για να δώσει την εξής απάντηση: «Για τα πλημμελήματα αυτά η ποινή είναι φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε έτη, με αναστολή. Δηλαδή δεν θα την εκτίσει

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να απειληθεί με ποινή εκτιτέα, δηλαδή στη φυλακή, ο συγκεκριμένος για τη συγκεκριμένη άδικη πράξη».