Πέθανε ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος του του εμβληματικού Νίκου Μπελογιάννη (του ανθρώπου με το γαρύφαλλο) που εκτελέστηκε το 1952 στο Γουδή και της δημοσιογράφου – συγγραφέα, Έλλης Παππά.

Ο Νίκος Μπελογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από 10 ημέρες νοσηλείας στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Επίσης ήταν ανιψιός της επίσης πασίγνωστης Διδούς Σωτηρίου με την οποία μάλιστα μεγάλωσε.

Ο κ. Μπελογιάννης ήταν χημικός μηχανικός που έδωσε τις δικές του μάχες στο διάστημα της δικτατορίας μέσα από το κίνημα «Ρήγας Φεραίος» και το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Είχε διακρίσεις ως στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού στις τεχνικές και στα υλικά συντήρησης των αρχαίων μνημείων, ενώ εδώ και 18 χρόνια εξασκούσε την συγγραφική και αρθρογραφούσε.

Να σημειωθεί ότι γεννήθηκε στη φυλακή το 1951, το διάστημα που η μητέρα του, Έλλη Παππά ήταν έγκλειστη ως διακεκριμένο στέλεχος του ΚΚΕ.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη με την αναγγελία του θανάτου του Νίκου Μπελογιάννη, έκανε την εξής δήλωση: «Το Νίκο θα τον θυμάμαι πάντα, έτσι όπως τον γνώρισα στη διεπιστημονική έρευνά μας της αρχαίας Καρθαίας, στη Τζια. Χαμογελαστός, προσηνής, να δίνει οδηγίες για την προστασία των κιόνων του ναού της «Αθηνάς», σμιλεμένων στον τοπικό εύθρυπτο κογχυλιάτη λίθο. Θα τον θυμάμαι πάντα να συζητάμε -και πολλές φορές να διαφωνούμε- οι τρεις μας, με τον αείμνηστο αρχιτέκτονα μας Αλέκο Παπανικολάου, τις προτάσεις αποκατάστασης της ακρόπολης της κυκλαδίτικης αρχαίας πόλης».

«Ο Νίκος Μπελογιάννης συνδέθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με του δημοκρατικούς αγώνες και την υπόθεση της Αριστεράς.

Γιος του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά, γεννημένος μέσα στη φυλακή το 1951 ένα χρόνο πριν την εκτέλεση του πατέρα του, ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, μεγάλωσε με τη συγγραφέα Διδώ Σωτηρίου.

Άνθρωπος αθόρυβος, με ανοιχτές ιδέες υπήρξε συνεπής και ακούραστα μαχητικός.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ήταν η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Νίκου Μπελογιάννη, γιου του εκτελεσμένου κομμουνιστή Ν. Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή» αναφέρει μήνυμα του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο λογαριασμό του στο twitter.